Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Jydske Dragonregiment
Forsvarets logo
29. maj 2020

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Chefen for Jydske Dragonregiment 

 

Velkommen til
Jydske Dragonregiments
hjemmeside

 Ny RC
Oberst Anders Poulsen
Regimentschef
Jydske Dragonregiment

Jydske Dragonregiment tilhører kamptropperne og består af 3 bataljoner, Prinsens Musikkorps og støtteorganisation. Støtteorganisationen består af et udleverende depot, en svær transportdeling, en vedligeholdelsesdeling, et uddannelsesstøtteelement, et element fra Veterancenteret i Ringsted samt et driftområde Holstebro.
 
I Panserbataljon består af en stabseskadron, 2 kampvognseskadroner med kampvogn Leopard 2 og et panserinfanterikompagni med pansret mandskabsvogne (PMV). 
II Panserinfanteribataljon består af et stabskompagni og to panserinfanterikompagnier med infanterikampkøretøjer (IKK). 

V Uddannelsesbataljon har 2 eskadroner, som forestår uddannelse af to værnepligtshold á ca. 300 værnepligtige hvert år. Uddannelsesbataljonen skal hverve egnede soldater til Hærens Reaktionsstyrkeuddannelse og til Hærens befalingsmandsuddannelser. Såfremt der opstår behov, kan JDR opstille endnu en bataljon, der får til opgave at uddanne personel til en kommende udsendelse. 

Prinsens Musikkorps er et orkester af meget høj klasse. De 17 musikere er alle konservatorieuddannede og udvalgt efter at have vundet udfordrende musiske konkurrencer. De skiftende dirigenter og solister hører til blandt Europas mest anerkendte. Prinsens Musikkorps har sin base i eget musikhus i Skive, hvorfra korpset turnerer til militære og civile koncerter og arrangementer over hele landet og lejlighedsvis i udlandet.

Ved Jydske Dragonregiment hersker der en helt igennem professionel tilgang til tjenesten, baseret på gode enkeltkæmperfærdigheder og enheder i høj kvalitet. Alt gennemføres i gensidig respekt graderne og medarbejdere imellem uden at der slækkes på kravene. Vi ser gerne, at vore medarbejdere afspejler det øvrige danske samfund gennem en ligelig kønsfordeling og en god repræsentation af ikke-etniske danskere.
Danmark har en aktiv udenrigspolitik. Jydske Dragonregiment er et af de værktøjer, som regering og Folketinget har til rådighed som bidrag til den internationale indsats for at skabe en bedre verden med fred og retfærdighed over hele kloden. Regimentet kan i perioder udsende op til en forstærket bataljon med flere hundrede soldater og køretøjer. Vi bidrager også med FN-observatører til konfliktområder i Mellemøsten og Afrika. Hertil kommer vore nationale opgaver og hjælp til det civile samfund ifm. vinterperioder og beredskabet i forhold til natur- og menneskeskabte katastrofer.

Regimentets valgsprog er ”Fortes Fortuna Juvat”, som frit oversat betyder ”Lykken Står Den Kække Bi”.   

 

Med venlig Dragonhilsen
Oberst Anders Poulsen 
Regimentschef
Jydske Dragonregiment