Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Jydske Dragonregiment
Forsvarets logo
19. september 2020

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
 

Uddannelses Bataljonen Jydske Dragonregiment

                                              Velkommen til V JDR


Bataljonen blev oprettet som følge af Forsvarsforliget i 2004, men Bataljonen har rødder og en historie der går længere tilbage. Bataljonen viderefører i dag med stolthed bataljonsnummer, mærker og mange traditioner fra Jyske Divisions Opklaringsbataljon.
 
Bataljonen omfatter fire underafdelinger. 1 Eskadron, 2 Eskadron og 3 Eskadron viderefører historie og traditioner fra Opklaringseskadronerne, der blev oprettet i 1980’erme.
Den fjerde underafdeling er Jydske Livkompagni, der er et synligt symbol på sammenlægningen af kamptropsregimenterne i Jylland.

Jydske Livkompagni bærer og viderefører stolte traditioner fra Dronningens Livregiment og har elementer i kvartermærket, der kan spores tilbage til år 1760.
Bataljonen har tidligere uddannet og udsendt enheder til internationale missioner. Underafdelingernes kvartermærker bærer markeringer og minder fra opgaver på Balkan, Irak og Afghanistan. Historien fra de internationale opgaver lever i dag videre i Bataljonen og det tjenestegørende personel. 

Bataljonens hovedopgave omfatter i dag uddannelse og hvervning af Hærens yngste soldater og førere. Vi modtager 500-600 værnepligtige årligt fordelt på to indkaldelseshold, som gennemfører Hærens Basisuddannelse (4 måneder).

Under Basisuddannelsen hverver vi egnede kandidater til Hærens Reaktionsstyrkeuddannelse, som vi gennemfører umiddelbart efter hvert værnepligtshold. Bataljonen har i 2016 og 2017 desuden varetaget gennemførelsen af Grundlæggende Sergentuddannelse, afkortet.

Bataljonen og underafdelingerne har i dagligdagen en fast kerne af professionelt personel på cirka 170 medarbejdere, der er drivkraften i uddannelse, administration og logistik. I forbindelse med gennemførelse af Basisuddannelsen omfatter Bataljonens samlede personelstyrke i alt 450 faste medarbejdere og værnepligtige.

Bataljonens uddanner robuste og meget kvalificerede soldater med et højt fagligt niveau. Vi lægger vægt på at fremme individuelle egenskaber, der altid har kendetegnet Dragonen. Disse omfatter bl.a.
 Altid at yde sit bedste, at være en god kammerat, at være pålidelig, og  kunne virke selvstændigt.