Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Jydske Dragonregiment
Forsvarets logo
19. september 2020

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Hærens Reaktionsstyrke Uddannelse 

Efter du har afsluttet din værnepligtsuddannelse har du mulighed for at tegne kontrakt om yderligere uddannelse med henblik på at indgå i hærens reaktionsstyrke eller med henblik på fastansættelse i Forsvaret, det afhænger af din egnethed og af hærens behov.

Hærens reaktionsstyrkeuddannelse er på ca. 8 måneder og det er en videreuddannelse fra den basisuddannelse, som du gennemførte som værnepligtig. Uddannelsen har til formål at uddanne dig i en bestemt funktion i den enhed, som du kommer til at tilhøre. Formålet er også at uddanne din enhed således, at den samlet kan leve op til de krav, der stilles til en moderne kampenhed og til de opgaver, som den pågældende enhed skal kunne løse. Uddannelsen varierer derfor afhængig af hvilket tjenestested du bliver uddannet på, d.v.s., at den uddannelse man gennemgår f.eks. ved artilleriet ikke er helt den samme som den man gennemgår ved f.eks. kamptropperne. Men i alle uddannelserne lægges der vægt på at bibringe dig de nødvendige færdigheder og den nødvendige viden til at kunne deltage i hærens internationale operationer.

Forsvarets Reaktionsstyrker består hovedsageligt af frivillige, der har tegnet kontrakt om rådighedstjeneste. Forsvarets reaktionsstyrker løser mange opgaver, men bliver oftest udsendt for at løse humanitære, fredsbevarende og fredsskabende opgaver.

Det vil med andre ord sige, at hjælpe de millioner af mennesker, der lever et sted i verden, hvor situationen desværre ikke er som her i stille og rolige Danmark. Som en del af Reaktionsstyrkerne kommer du til at skabe håb og glæde blandt en befolkning, som har brug for det - og for dig.

Det er ikke ufarligt. Og det er ikke altid behageligt, det du kommer til at opleve. Men du vil opleve, at det er dét værd. Klik på banneret og læs mere!