Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
fsvnet_jgk
Forsvarets Logo
22. juli 2018

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Hvad er en Jæger ? 

En jægersoldat er en specialuddannet soldat, der har gennemgået en særlig og meget krævende uddannelse.

Jægersoldaten indgår i Jægerkorpset, der er en af forsvarets specialenheder, som udelukkende består af frivilligt personel. Jægersoldaten er særligt udvalgt og uddannet til at løse en række krævende og interessante opgaver i såvel freds- som krigstid. Jægerkorpset er uddannet, organiseret og udrustet til at udføre opklarings- og kampopgaver bag fjendens linier og kan operere til lands, til vands og i luften. Jægerkorpset kan med meget kort varsel blive indsat i operationer, hvor konventionelle styrker ikke kan anvendes i såvel nationalt som internationalt regi.


Patruljemand i JægerkorpsetPTR
Tjenesten som jægersoldat foregår i første omgang som medlem af en patrulje. Med dette som udgangspunkt foreligger et væld af uddannelsesaktiviteter, øvelser, kurser, andre opgaver og missioner. Alt sammen i både ind- og udland. Den operative jæger bliver dagligt stillet over for et spændende, udfordrende, afvekslende og krævende arbejde, der til stadighed kræver en fysisk form ud over det sædvanlige, et psykisk overskud og et godt humør.

Jægersoldaten er meget væk hjemmefra, og forhold som arbejdstid, udsendelsesperioder og udsendelsesvarighed kan ofte ikke fastlægges. Dette er et typisk forhold, som skal afklares med hjemmefronten, inden man vælger jægerkorpset.