Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
fsvnet_jgk
Forsvarets Logo
22. juli 2018

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Jægerkorpsets Opgaver 

En specialoperationsstyrke skal være i stand til at løse militære opgaver i fred, krise og krig indenfor følgende overordnede opgavetyper: Informationsindhentning og rapportering, Aktiv indsats, Militær støtte og Følgeopgaver.
Løsning af disse opgaver stiller så store krav, at specialoperationsstyrker skal være specielt uddannede og organiserede samt være i stand til at anvende operative teknikker og metoder, der ikke er normale for almindelige militære enheder.

Og Jægerkorpset lever til fulde op til de krav, som man stiller til en specialoperationsstyrke. Jægerkorpset er i stand til at løse alle opgaverne i en national ramme, men kan tillige løse opgaverne i rammen af en international organisation som for eksempel FN eller NATO.

Jægerkorpset har evnen til at løse pålagte opgaver i stort set alle geografiske miljøer, idet der dog ikke er stillet krav om, at Jægerkorpset skal kunne operere i arktiske samt højalpine områder.

Ud over de rent operative opgaver har Jægerkorpset tillige en række opgaver i forbindelse med uddannelse. Disse uddannelsesopgaver omfatter for eksempel faldskærms- og patruljekurser for hærens kadetter samt avancerede faldskærmskurser for nogle af Jægerkorpsets udenlandske samarbejdspartnere.

 

NVG