Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
25. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Nyhedsarkiv, nationalt 
På denne side finder du nyheder fra Marinestaben, som er udgivet i 2015 eller tidligere. Seneste nyt fra Forsvaret, og herunder Marinestaben, finder du i nyhedssektionen på Forsvarets hjemmeside


  -  

    
View RSS feed


26-07-2015
Redningshelikoptere har travlt om sommeren
Det danske sommervejr er noget ustabilt, og mange danskere håber på, at det varme vejr venter lige om hjørnet. Men sol og varme indbyder til aktiviteter på havet, og det giver ekstra arbejde til Forsvarets redningshelikoptere.


24-07-2015
Sommeren er travl hos redningscentralen
Selvom sommeren ikke viser sig fra sin bedste side, tilbringer mange mennesker ferien ved de danske kyster. Det betyder travlhed hos Forsvarets Redningscentral, der døgnet rundt er klar til at tage imod opkald, når folk har brug for hjælp.


14-07-2015
EJMI evakuerer syg dreng fra jolle
Inepsektionsfartøjet Ejnar Mikkelsen var i nærheden, da en jolle tilkaldte assistance til syg dreng. På kort tid fik de bragt drengen på sygehus.


29-06-2015
Frederikshavn oversvømmet af glade besøgende
Søværnet havde sat alle sejl til, da Flådestation Frederikshavn havde åbent hus i forbindelse med Tordenskiolds Dage. Også Flyvevåbnet og Hærhjemmeværnet lagde vejen forbi.


23-06-2015
Chefen for Marinestaben besøger enheder ved Bornholms kyst
Chefen for Marinestaben var i sidste uge ved Bornholms kyst, hvor han besøgte dykkerskibet Søløven. I nærheden lå et civilt skib med særlig interesse for admiralen


23-06-2015
70-årsjubilæet for landbaseret farvandsovervågning fejret på Bornholm
I forbindelse med fejringen af Maritimt Overvågningscenter Syd’s 70-jubilæum holdt MOCS reception og åbent hus i operations-rummet.


12-06-2015
Flydende stemmer
Afstemningen til Folketingsvalget er overstået på inspektionsfartøjet Ejnar Mikkelsen. Stemmeurnen var en papkasse plastret til i brun tape og debatten helt uden mudderkastning.


11-06-2015
Miljøskibene afprøvede nyt udstyr
I denne uge har Søværnets miljøskibe holdt samarbejdsøvelse i Aarhus Bugten. Et af formålene med øvelsen var at afprøve nyt udstyr til flydespærringer.


24-04-2015
Forsvarets bedste militære femkæmpere fundet
Igennem de sidste to dage har Telegrafregimentet i Fredericia været vært for Forsvarets Mesterskaber i Militær Femkamp


22-04-2015
Parade markerer samlingen af værnsstabene
En parade markerede den 22. april, at de nye værnsstabe officielt er samlet i Karup. Værnsstabene blev til efter nedlæggelsen af de operative kommandoer, og dermed er Hærstab, Marinestab og Flyverstab samlet i én bygningsmasse.


22-04-2015
Første kaptajnløjtnant udnævnt efter Forsvarets farvel til Videreuddannelsestrin I for Ledere
Chefen for Marinestaben udnævnte i går Bárður Fríði Sandá til kaptajnløjtnant.


20-04-2015
Havmiljøøvelse i Aalborg Bugt og østlige del af Limfjorden
Beredskabsstyrelsen, Politiet og Marinestaben ved Værnsfælles Forsvarskommando afholder havmiljøøvelse onsdag den 22. april 2015 sammen med det kommunale beredskab i Aalborg.


08-04-2015
Inspektionsskibet TRITON brød isen for forsyningsskib
Med hjælp fra Triton har supermarkederne i byerne langs Grønlands vestkyst igen fået varer på hylderne, selvom en meget kold vinter har fået havet til at fryse til is.


26-03-2015
Krig i Lybeck Bugten
Fregatten Peter Willemoes besætning uddannes til at operere med NATOs skarpeste flådeenheder.


04-03-2015
Fragtskib tæt på at støde på grund
Et udenlandsk fragtskib var mandag morgen lige ved at støde på grund øst for Samsø. Vessel Traffic Service Storebælt fik heldigvis dirigeret skibet på rette kurs igen.


02-03-2015
Absalon holder sig fit for fight
Alle procedurer skal sidde på rygraden, når besætningerne på Søværnets skibe er i operation. Derfor tog besætningen på støtteskibet Absalon allerede i januar fat på årets omfattende øvelsesprogram.


25-02-2015
Travlhed for redningshelikoptere og redningsskibe
Seks gange i den forløbne weekend var der nødopkald til Forsvarets operationscenter. Det betød en travl weekend for Forsvarets redningshelikoptere og redningsskibe.


23-02-2015
Knud på forskningstogt
Med inspektionsfartøjet Knud Rasmussen som platform, har GEUS hentet havbundsprøver op fra havbunden i Inglefield Bredningen. Mudderet skal kaste lys over tidligere klimaændringer.


12-02-2015
På ubådsjagt i Norge
Den 5. januar startede et seks ugers vagtcheftogt for løjtnanterne Terp og Bang om bord på Inspektionsskibet THETIS med 4. kapacitet.


04-02-2015
Kadetter klarede strabadserne
Miljøskibet Gunnar Seidenfaden lagde skib til, da 33 kadetter prøvede kræfter med udfordringerne som søofficer.