Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
22. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Triton træner sømilitære discipliner i Nordnorge 
Inspektionsskibet Triton er i øjeblikket på øvelse i Norge, hvor besætningen træner forskellige sømilitære discipliner sammen med den norske flåde. Formålet er at styrke samarbejdet til søs.
19-11-2015 - kl. 09:38

 

 

Triton Flotex Silver 2015
Der bliver hele tiden holdt øje med de andre skibe og fly under øvelsen.


Af Charlotte Vincents Jansen / Værnsfælles Forsvarskommando

Det danske inspektionsskib Triton er netop nu på øvelse i det nordlige Norge, hvor besætningen sammen med store dele af den norske flåde og enheder fra den norske hær og det norske flyvevåben deltager i øvelsen FLOTEX Silver 2015.

På FLOTEX Silver 2015-øvelsen, der strækker sig over to uger, træner deltagerne de fleste sømilitære discipliner, blandt andet skydning med kanon, træning med fly og helikoptere, ubåds- og rapporteringsøvelser.

- FLOTEX Silver 2015 giver særdeles god træning for os, fordi der er mange skibe med på øvelsen. Det giver os mulighed for at træne samarbejdet til søs under realistiske forhold, og det betyder, at skibet og besætningen kan holde et godt taktisk niveau, siger chefen på Triton, kommandørkaptajn Helge Beyer Christensen.Triton Flotex Silver 2015Der kan være meget kraftig vind og sø i Nordnorge, hvor FLOTEX 15 afholdes.

Udfordrende vejrforhold

Øvelsen foregår i det nordlige Norge, hvor vejrforholdene kan være særdeles udfordrende. Vinden kan være meget kraftig, og der er ikke meget dagslys på denne årstid. Kombineret med, at der sejles i snævre fjorde og farvande, er der masser af prøvelser undervejs. Men besætningen på Triton er godt forberedt.

- Der kan være kraftig vind og sø i Nordnorge, men vi er vant til at arbejde under vanskelige forhold i Nordatlanten, så vi er godt rustet til den slags udfordringer, siger Helge Beyer Christensen.

Når øvelsen slutter sidst på ugen, genoptager Triton den normale patrulje i Nordatlanten.

Teriton Flotex Silver 2015

I skibets operationsrum overvåger mandskabet radarskærmene. Brandhæmmende
udstyr i form af huer og handsker er en del af udrustningen.


Triton Flotex Silver 2015
Skibets læge behandler en såret sammen med en sanitetshjælper. Efterfølgende
overføres patienten til skibets hospital.