Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
25. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
ABSALON har først på eftermiddagen opbragt to formodede piratfartøjer i Aden Bugten. 
De to fartøjer bestod af en mindre hurtiggående Skif, samt et andet mindre fartøj. De formodede pirater er nu om bord på ABSALON.
17-09-2008 - kl. 20:25

 Opdateret 17-09-2008 kl. 2025

Boardingoperationen
De to formodede piratfartøjer som ABSALON omkring kl. 1400 dansk tid opbragte, blev boardet ved brug af ABSALONs gummibåd. Det personel, som forestod boardingen, var primært personel fra Frømandskorpset og Søværnets militærpoliti.

Ved den efterfølgende inspektion af de to formodede piratfartøjer fandtes mindre mængder af håndvåben samt raketstyr (RPG'er) og nogle stiger, som evt. ville kunne benyttes til at entre civile handelsskibe med.

De ti mand, som var om bord på de to fartøjer, vil tilbringe natten om bord på ABSALON, hvor den danske læge vil tilse de pågældende, og de vil blive tilbudt mad og drikke.

Presseofficeren ved Søværnets Operative Kommando Jesper H. Lynge udtaler:

"Vi har valgt af sikkerhedsmæssige årsager at tage de ti formodede pirater om bord på ABSALON, idet det nu er mørkt i operationsområdet".

Opdatering 17-09-2008 kl. 18.23

Lokalisering af de to formodede piratskibe
De to formodede piratfartøjer som ABSALON omkring kl. 1400 dansk tid opbragte, blev lokaliseret ved brug af ABSALON bevæbnede helikopter.

Helikopteren var på patrulje væk fra ABSALON, da den fik visuel kontakt med de to fartøjer der lå stille i vandet. Besætningen ombord på helikopteren rapporterede fartøjernes position til ABSALON, hvorefter ABSALON satte kurs mod disse med henblik på inspektion.

Ved inspektionen fandt ABSALON adskillige effekter som normalt anvendes af pirater i forbindelse med kapring af civile handelsskibe.

Presseofficeren ved Søværnets Operative Kommando Jesper H. Lynge udtaler:

"Brugen af skibsbaserede helikoptere er helt essentiel for at skibet skal kunne danne sig det bedst mulige overblik over aktiviteten i TF-150 operationsområde. Et havområde der størrelsesmæssigt svarer til halvdelen af USA "

17-09-2008 kl. 1715
Ved gennemgang af skibene fandt ABSALON besætning forskellige effekter som er kendt for at blive brugt af piraterne i forbindelse med kapring af civile skibe.

Ombord på de to fartøjer er 10 personer som ABSALON nu forsøger at få bekræftet identiteten på.

Presseofficeren ved Søværnets Operative Kommando Jesper H. Lynge udtaler:

”Vi arbejder i øjeblikket på at få flere informationer omkring opbringningen af de to formodede piratfartøjer”