Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
22. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
ABSALON på diskret mission. 
ABSALON
ABSALON
Kl 0100 natten til onsdag dansk tid blev de 10 formodede pirater fra ABSALON ilandsat på en strand i Somalia ved hjælp af hurtiggående indsatsfartøjer.
24-09-2008 - kl. 01:10

Alle frigivne var i god behold og fik i forbindelse med landsætningen overdraget deres personlige effekter. Våben, kommunikationsudstyr og entringsstiger er blevet inddraget.

Ilandsætningen foregik i nærheden af det område hvor de frigivne kommer fra. Operationen blev iværksat efter mørkets frembrud hvor ABSALON midlertidig udgik af TF150-styrken og blev underlagt Søværnets Operative Kommando. ABSALON nærmede sig herefter Somalias kyst og i ly af mørket satte krigsskibet sine hurtiggående fartøjer som sejlede de frigivne ind til stranden.

Efter en vellykket ilandsætning returnerede fartøjerne sikkert til ABSALON som nu forlægger tilbage mod sit operationsområde. ABSALON genoptager dermed indsatsen mod den piratvirksomhed der generer den internationale skibstrafik i området, som en del af TF150.

De formodede piraternes identitet, fingeraftryk mv., samt beslaglagt bevismateriale i form af effekter fra tidligere kaprede skibe er videregivet til de relevante myndigheder.