Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
23. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
ABSALON atter på patrulje i Aden-bugten 
Kontrolbesøg af mindre fartøj i Aden bugten
Kontrolbesøg af mindre fartøj i Aden bugten
Krigsskibet ABSALON har netop foretaget forsyningsanløb i Muscat, hovedstaden i OMAN. Efter forsyningsanløbet genoptog ABSALON patruljeopgaven i Aden-bugten.
02-10-2008 - kl. 16:56

Aden-bugten er stadig plaget af piratoverfald eller forsøg herpå. Så sent som i går fandt der flere kapringsforsøg sted. Forsøgene blev dog afværget ved de civile handelsskibes egen foranstaltning, samt af helikoptere fra TF- 150 enhederne.

Der er etableret en anbefalet sejladsrute gennem Aden bugten på ca. 500 sømils længde.  Denne er etableret af UK MTO (United Kingdom Maritime Trade Operations).

Hensigten er, at samle den civile skibstrafik, og gøre det mere sikkert at sejle gennem området.  Dette med henblik på at højne den maritime sikkerhed for den civile skibstrafik, der dagligt passerer igennem området, idet en samling af skibstrafikken vil betyde, at krigsskibene i TASK FORCE 150 kan koncentrere indsatsen.

Etableringen af ruten giver dog ingen garanti for, at piratoverfald helt kan undgås, men det vurderes, at chancerne for overfald vil blive mindre.

Den sidste kapring der har fundet sted i Aden-bugten er kapringen af et liberisk indregistreret kemikalietankskib. Dette skib ligger nu for anker ud for Somalias kyst.