Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
23. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Forsvarschefen besøger ABSALON 
Forsvarschefen Tim Sloth Jørgensen sammen med ABSALON’s besætning.
Forsvarschefen Tim Sloth Jørgensen sammen med ABSALON’s besætning.
Inden ABSALON i begyndelsen af denne uge igen drog ud på patrulje, var Forsvarets øverste chef, admiral Tim Sloth Jørgensen, på besøg om bord.
18-10-2008 - kl. 14:08
Af PL-R Michael Linden-Vørnle SPAO STS. Foto: Jens Godsk, ABSALON

Selvom det var tidligt om morgenen, var luften både varm og fugtig, da Forsvarschefen i mandags, 13. oktober, gik om bord på ABSALON. Besøget fandt sted under et havneophold i Bahrain, hvor skibet fik forsyninger og nye besætningsmedlemmer om bord.

Under besøget, der varede hele formiddagen, fik Tim Sloth Jørgensen både lejlighed til at hilse på ABSALON’s besætning og til at få orienteringer fra såvel skibets ledelse som Søværnets Taktiske Stab, der står i spidsen for Task Force 150 – den internationale flådestyrke som ABSALON er en del af. Styrken opererer bl.a. i Aden-bugten for at dæmme op for pirateri i dette stærkt trafikerede område.

Chefen for Søværnets Taktiske Stab, flotilleadmiral Per Bigum Christensen, præsenterede de udfordringer og resultater, der har været, siden staben overtog kommandoen af Task Force 150 i midten af september. ABSALON’s chef, kommandør Frank Trojahn, orienterede om de erfaringer skibet har gjort sig, siden det i slutningen af august meldte sig på banen som en del af flådestyrken. Ikke mindst de meget konkrete erfaringer med pirater blev diskuteret.

Tim Sloth Jørgensen gik i land igen med et meget positivt indtryk af den danske indsats i Task Force 150 – både for ABSALON’s og Søværnets Taktiske Stabs vedkommende.