Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
23. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Mødes og skilles – og mødes igen 
Parade på ABSALON
Fredag den 23 APR var der besætningsskift på ABSALON, der siden januar har været kommandoskib for NATOs stående flådestyrke SNMG1. 
24-04-2010 - kl. 18:09

Der blev sidst på eftermiddagen holdt en kort parade ombord på ABSALON, der lå på Flådestation Frederikshavn.

Siden 5 JAN har ABSALON været Danmarks bidrag til NATO’s SNMG1-styrke. I forbindelse med en parade i Muscat 25 JAN blev kommandoen over SNMG1 overdraget til Danmark, og siden da har ABSALON været kommandoskib. Det fortsætter det med at være frem til juli måned i år. Men efter at have sejlet i næsten fire måneder, blev besætningen i går afløst af nye kræfter.

Det officielle besætningsskift finder officielt sted i København søndag den 25. april, men for dels internt at markere de mange oplevelser, som besætningen har haft i forbindelse med deltagelsen i jagten på pirater ud for Afrikas Horn og dels for at markere, at der efter det lange togt sker visse udskiftninger i besætningen, var der i går en lille parade om bord.

Paraden fandt sted lige efter, at ABSALON havde afsluttet sin deltagelse i den store NATO-flådeøvelse ”Brilliant Mariner” omkring Danmark.

Når ABSALON fortsætter sin færd som kommandoskib med kurs mod Middelhavet, bliver det med ESBERN SNAREs besætning. Denne har dog kun midlertidigt fået til huse på ABSALONs skrog. Til juli måned, når ABSALON vender tilbage til basehavnen i Frederikshavn, går skibets egen besætning igen om bord.

Se billeder fra parade og afrigning under SNMG1 i Fotogalerierne