Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
25. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Krigsskibet ESBERN SNARE afværgede piratangreb i Adenbugten 
ESBERN SNARE
Krigsskibet ESBERN SNARE afværgede i går, sammen med den international anti-pirat styrke, flere piratangreb mod det panamansk flagede skib Caribbean Carrier og det norsk flagede skib Hoegh Oslo, som begge sejlede gennem Adenbugten.
29-08-2010 - kl. 10:05

Caribbean Carrier sejlede i den anbefalede korridor i Adenbugten, da skibet meldte, at det blev angrebet af pirater, som skød mod dem. Det amerikanske krigsskib WINSTON CHURCHILL, der indgår i den multinationale koalitionsstyrke og det danske krigsskib ESBERN SNARE, som er flagskibet i NATOs anti-pirat styrke gik straks til undsætning.

Da piraterne stoppede angrebet, blev de observeret af et spansk flådefly, der opererer for EU's flådestyrke. Fra flyet kunne man se, at piraterne nu prøvede at angribe skibet Hoegh Oslo. Da helikopteren fra krigsskibet ESBERN SNARE ankom til området, afbrød piraterne angrebet og forsøgte at flygte mod Somalia.

Piraterne reagerede ikke på ordren om at stoppe, og den danske helikopter affyrede varselsskud for at tvinge piraterne til at efterkomme ordren. Da et boardinghold fra det danske krigsskib ESBERN SNARE efterfølgende undersøgte piraternes båd, blev der fundet både brugt og ubrugt ammunition, knive og andre piratrelaterede effekter.

”Anti-pirat opgaven hernede er udfordrende. Vi er parate og skarpe, fordi vi skal være klar til – med kort varsel – at reagere på anmodninger om hjælp”, siger kommandør Carsten Fjord-Larsen, chef for det danske krigsskib ESBERN SNARE. ”Vi er klar dag og nat til at bruge alle vores virkemidler for at sikre handelsskibenes sikkerhed”.

”Dagens begivenheder var et godt eksempel på den gode koordination der gennemføres mellem de forskellige styrker, der opererer for at imødegå truslen fra pirater”, udtalte den danske flotilleadmiral Christian Rune, der er chef for NATO anti-pirat styrke efter gårsdagens begivenhed.

Det danske krigsskib ESBERN SNARE er kommandoskib i NATO's stående flådestyrke, som indgår i NATOs antipirat operation OCEAN SHIELD i området ved Afrikas Horn. ESBERN SNARE har været i området siden 5. august og vil fortsætte med anti-pirat operationer frem til begyndelsen af december.