Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
23. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
ESBERN SNARE afvæbner formodede pirater 
Varselsskud
Varselsskud
Kommandoskibet ESBERN SNARE har i dag afvæbnet 7 formodede pirater i Aden Bugten. De formodede pirater overgav sig først efter brug af varselsskud.
10-09-2010 - kl. 18:49

På patrulje i Aden Bugten fik ESBERN SNARE i dag en melding fra et japansk patruljefly om, at de havde opserveret et fartøj med formodede pirater kun 30 sømil fra ESBERN SNARE’s position.

ESBERN SNARE helikopter gik i luften og forsøgte at standse fartøjet ved brug af varselsskud foran fartøjet. De indledende varselsskud foran fartøjet fik ikke fartøjet til at standse. Da fartøjet kunne udgøre en trussel for handelsskibene i området overgik ESBERN SNARE til at bruge varselsskud i stævnen af fartøjet for at bringe dette til standsning. To varselsskud i stævnen på fartøjet bragte fartøjet til standsning.

ESSN SMI

Mens ESBERN SNARE’s helikopter hang over det drivende fartøj og afventede ankomst af ESBERN SNARE’s bordinghold, observerede helikopteren de formodede pirater tømme fartøjet for piratlignende genstande, såsom stige, granatkaster og en granat.

Efter bordingsholdets ankomst blev de formodede pirater tilbageholdt og overført til ESBERN SNARE for registrering. ESBERN SNARE kan ikke bevise, at de formodede pirater har gennemført et angreb mod et handelsskib, hvorfor de formodede pirater er sat tilbage i deres fartøj med fornødne forsyninger til at nå Somalias kyst.