Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
22. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
ESBERN SNARE har frigivet fire formodede pirater 
Fire formodede pirater har siden 18. februar været tilbageholdt på ESBERN SNARE. De er nu frigivet.
10-03-2011 - kl. 21:27

Under patrulje i Det Arabiske Hav fredag d. 18. februar fandt ESBERN SNARE’s helikopter den amerikanske sejlbåd Quest med et piratfartøj på slæb. Sejlbåden var åbenlyst kapret, og dens position blev derfor overgivet til amerikanske enheder, der overtog overvågningen af sejlskibet. Som de amerikanske myndigheder senere har oplyst, fik kapringen af sejlbåden Quest en tragisk afslutning, da de fire ombordværende amerikanere blev fundet dræbt.

Efter fundet af sejlbåden Quest d. 18. februar forsatte ESBERN SNARE patruljeringen i Det Arabiske Hav. I samme område som sejlbåden befandt sig, blev der under denne patrulje fundet en såkaldt dhow, som kunne være det piratmoderskib, der var anvendt i forbindelse med kapringen af sejlbåden. ESBERN SNARE’s helikopter og indsatshold blev efterfølgende anvendt til at standse dette formodede piratmoderskib. Om bord på dhowen blev der fundet piratudstyr og fire formodede pirater.

Da dhowen kunne være brugt som udgangspunkt for kapringen af den amerikanske sejlbåd Quest, er de fire formodede pirater - efter aftale og i overværelse af danske myndigheder - blevet udspurgt af de amerikanske myndigheder. Denne udspørgen har ikke givet de amerikanske myndigheder anledning til at indlede en retsforfølgelse af de fire formodede pirater, hvorfor ESBERN SNARE i dag har frigivet dem.