Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
22. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Task Force 151 forbereder vedvarende operationer til søs. 
All hands assisting - RAS
Personel fra Søværnets Taktiske Stab er nu på tredje uge til søs ombord på den amerikanske destroyer USS HALSEY, hvorfra den danske stab leder Combined Task Force 151 (CTF151) i farvandet ud for Afrikas Horn.
31-01-2012 - kl. 09:55

CTF151 ansvarsområde dækker et havområde på størrelse med Vesteuropa. Med relativ få skibe til rådighed i de tre flådestyrker fra henholdsvis EU, NATO og så CTF 151 er logistik helt afgørende.

De fleste flådeenheder kan genforsyne brændstof, til skib og helikopter, men skal oftest anløbe havn for at få genforsynet proviant , reservedele med videre. I området ud for Afrikas Horn medfører dette, at enhederne skal anløbe havn med regelmæssige mellemrum og dermed  kan være væk fra operationsområdet i flere dage.

I den amerikanske flåde er alting større. Det gælder også på logistikområdet, hvor USS HALSEY fredag skulle genforsynes fra forsyningsskibet USNS PECOS. Ud over en optankning af HALSEY var der planlagt en genforsyning med Heavy Jackstay, som ret beset ligner en svævebane mellem forsyningsskibet og modtageren.

Medens man så tankede til agterskibet, blev lidt under 60 paller forsyninger kørt over med ”svævebanen”. HALSEY afleverede samtidigt en masse affald den modsatte vej, som PECOS efterfølgende kan aflevere i land til miljømæssig behandling.

Der planlægges generelt i den amerikanske flåde at gennemføre genforsyning af proviant hver anden uge, hvilket betyder, at man kan forblive i operationsområdet kontinuerligt. Planen er for nærværende, at  HALSEY med CTF151 stab skal tilbringe ca. 90 døgn på havet med et enkelt anløb efter ca. 60 dage.