Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
25. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
ESBERN SNARE forbereder sig på at møde den somaliske kultur 
På vej mod NATOs anti-pirateri operation ved Afrikas Horn bliver skibets besætning undervist i somalisk kultur, somalisk sprog og i brug af tolk.
07-10-2013 - kl. 11:44

Næstkommanderende på ESBERN SNARE øver sig i at kommunikere gennem tolk
Næstkommanderende på ESBERN SNARE øver sig i at kommunikere gennem tolk

En væsentlig opgave for ESBERN SNARE i NATOs anti-pirateri operation ved Afrikas Horn er at følge op på det gode samarbejde, som fregatten IVER HUITFELDT fik i stand med lokale somaliere tidligere på året. Under samtaler med fiskere og lokale somaliske ledere opnåede fregatten god indsigt i, hvad der rører sig på kysten, og fik dermed et bedre grundlag for at kunne støtte med at skabe stabilitet og sikkerhed for, at fx fiskeriet fortsat kan blomstre og udvikles.

Sprog- , kultur- og tolkeundervisning
IVER HUITFELTs erfaringer er naturligvis overdraget til besætningen i ESBERN SNARE, men for at kunne bruge denne viden bedst muligt, er det nødvendigt at få dybere forståelse for somalisk kultur, det somaliske sprog i ikke mindst lære at bruge tolk.

Under forlægningen underviser skibets sprogofficer og tolke derfor de besætningsmedlemmer, som vil komme i dialog med de lokale somaliere. Det vil sige boardingholdet, besætningerne på gummibådene, sanitetspersonellet og andre nøglepersoner. Besætningen øver høflighedsfraser og de mest gængse ord og sætninger. Og de bliver meget klogere på, hvad somalisk kultur omfatter, og hvad der betyder noget for den moderne somalier anno 2013.

Samtaler igennem en tolk er en kunst i sig selv. Her er mange faldgrupper, men under kyndig vejledning af sprogofficeren og tolkene får besætningen vigtige forudsætninger for at kunne kommunikere med de lokale somaliere.

Klar til Local Leader Engagement.
Mange samtaler vil foregå ved, at boardingholdet i gummibåden sejler hen til lokale fiskere og får en snak. Andre samtaler vil have mere officiel karakter, hvor ledere fra lokalsamfundene på kysten bliver inviteret ud til møder ombord på ESBERN SNARE. Det kaldes Local Leader Engagement. Her vil der blandt andet blive talt om, hvordan ESBERN SNARE – fra søen - kan støtte udviklingen inde på land.