Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
25. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Forsvarsministeren deltog i piratjagt 
Forsvarsminister Nicolai Wammen besøgte i sidste uge ESBERN SNARE, der i øjeblikket er udsendt til NATOs antipiratjagt operation i Det Indiske Ocean. Her så ministeren, hvad skibet kan bidrage med i jagten på pirater.
21-10-2013 - kl. 15:17
Forsvarsminister Nicolai Wammen fik et grundigt indtryk af, hvordan ESBERN SNARE bidrager til bekæmpelsen af pirateri
Forsvarsminister Nicolai Wammen fik et grundigt indtryk af, hvordan ESBERN SNARE bidrager til bekæmpelsen af pirateri i Det Indiske Ocean.

Forsvarsminister Nicolai Wammen kunne med egne øjne se, hvordan ESBERN SNARE beskytter den lovlige skibstrafik og overvåger piraternes lejre inde på Somalias kyst. Det gøres dels med skibets radarer og overvågningsudstyr, men også med skibets helikopter og det specielle indsatshold, der er med under udsendelsen.

Desuden fik ministeren en orientering om de planlagte øvelser og kommende samarbejde med blandt andre Kenyas og Tanzanias flåder.

Tak til besætningen
Forsvarsministeren udtalte, at han var glad for at have så lang tid om bord, så han kunne få så fyldigt indtryk af besætningen og skibets kapaciteter. Ved en afsluttende parade overbragte ministeren en tak fra regeringen, Folketinget og det danske folk for den indsats, der blev ydet:

”I gør en forskel, og vi er stolte af jer!” sagde han. 

Efter at have været med under to døgns patrulje om bord på ESBERN SNARE blev forsvarsministeren og hans delegation sat i land i Djibouti.

Kapacitetsopbygning
ESBERN SNARE er i øjeblikket udsendt i NATOs antipirateri-operation Operation OCEAN SHIELD. Opgaven består i at sikre den civile skibsfarts sejlads gennem Det Indiske Ocean og Aden Bugten.
 
Som led i en længererettet indsats bidrager ESBERN SNARE desuden med kapacitetsopbygning til de østafrikanske flåder, så de på sigt selv vil kunne overvåge og gribe ind over for kriminelle aktiviteter i deres eget territorialfarvand.