Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
25. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Besætning gik til stemmeurnen i rum sø 
Besætningen på støtteskibet ESBERN SNARE kunne i mandags stemme til det kommende kommunal- og regionsvalg. Valget blev afviklet i rum sø ud for Somalias østkyst, hvor skibet patruljerer som en del af NATOs indsats mod pirateri.
30-10-2013 - kl. 09:05
Vælgerne i kø i valglokalet
Vælgerne i kø i valglokalet

Inden besætningen på cirka 150 mænd og kvinder kunne sætte deres krydser, var der gået minutiøse forberedelser for at sikre, at Indenrigsministeriets krav til afvikling af valg blev fulgt til punkt og prikke.

En særlig valgkommission blev af chefen betroet denne vigtige opgave, så også de udsendte besætningsmedlemmer kunne benytte sig af deres demokratiske ret til at stemme. Og at dømme efter valgdeltagelsen var interessen stor.

Da valgkommissionens formand, skibets næstkommanderende, kunne erklære valghandlingen for afsluttet mandag eftermiddag, havde omkring 70 procent af de stemmeberettigede, der ikke forvejen havde brevstemt, afgivet deres stemme.

Stemmesedlerne bliver nu bragt til Danmark med kurér, så stemmerne er de respektive kommunalbestyrelser i hænde i god tid inden valgdagen den 19. november.

Marineoverkonstabel Anders Markworth afleverer sin stemmeseddel   Valgkommissionen med stemmeurnen efter valget
Marineoverkonstabel Anders Markworth afleverer sin stemmeseddel  Valgkommissionen med stemmeurnen efter valget