Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
25. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
ESBERN SNARE tilbageholder formodede pirater i Det Indiske Ocean 
Under patrulje i Det Indiske Ocean har flådefartøjet ESBERN SNARE bordet to fartøjer. Ni formodede pirater tilbageholdes nu om bord.
10-11-2013 - kl. 17:05

De formodede pirater om bord overgav sig hurtigt uden kamp
De formodede pirater om bord overgav sig hurtigt uden kamp

Det danskflagede skib TORM KANSAS blev i går udsat for et piratangreb i det Indiske Ocean. Forsvarets skib ESBERN SNARE blev af den norske chef for NATO´s flådestyrke dirigeret til området for at finde og pågribe piraterne. I nat observerede ESBERN SNARE to mindre fartøjer relativt tæt på den position, hvor det danske skib blev angrebet.

Tidligt i morges gennemførte ESBERN SNARE´s særlige maritime indsatshold støttet af den ombordværende Lynx helikopter en aktion mod de to fartøjer. De formodede pirater om bord overgav sig hurtigt uden kamp, og i alt ni formodede pirater er nu tilbageholdt på det danske krigsskib.

”Dette viser, at vores indsats mod pirateri virker. Det har stor betydning for dansk skibsfart, at vi deltager i Operation OCEAN SHIELD ud for Somalias kyst. Det er med til at holde pirateriet i området nede. Danske handelskibe skal ikke frygte for deres liv og varer - Derfor skal vi fortsætte vores kamp mod piraterne”, siger forsvarsminister Nicolai Wammen.

Nicolai Wammen roser endvidere ESBERN SNARE’s hurtige indsats:
”ESBERN SNARE reagerede lynhurtigt. Besætningen ombord på skibet er topprofessionelle, og jeg er meget tilfreds og stolt over den indsats, de leverer i kampen mod pirateri ud for Somalias kyst.”

Der foregår nu en grundig bevisindsamling, der skal afgøre, hvorvidt der eventuelt er grundlag for retsforfølgelse. Bevisindsamlingen skal bl.a. undersøge, om de formodede pirater kan kædes sammen med angrebet på det danske skib samt et angreb i samme område på et kinesisk skib få dage tidligere.