Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
25. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
På udkig efter pirater hele året rundt 
Medens mange har brugt fridagene omkring jul og nytår på at holde fri sammen med familien derhjemme, har skibene i Combined Task Force 151 været på patrulje i det Indiske Ocean. Skibene er her på udkig efter pirater alle dage, hele året rundt.
02-01-2014 - kl. 08:55

Lige før jul besøgte Commander Combined Task Force (CTF) 151, Flottilleadmiral Aage Buur Jensen det new zealandske orlogsskib HMNZS Te Mana, medens det var i havn i Abu Dhabi. Admiralen er frem til udgangen af februar 2014 styrkeschef i CTF 151, som er en af tre flådestyker under Combined Maritime Force (CMF). CTF 151 har til opgave at bekæmpe pirateri og derved være med til at sikre handelsskibene der pasere gennem området.

I Abu Dhabi havde admiralen mulighed for at tale til besætningen på Te Mana. Hans besked var klar: ”Hvert år er der nogen, som har vagten henover julen og nytåret, og dermed er væk fra familie og venner. I år er det vores opgave. Husk, det er et stort og vigtigt ansvar at sørge for, at handelsskibene kan sejle sikkert igennem området. Vi er her for at sikre, at ingen søfolk bliver taget som gidsler af pirater på vores vagt.”    

Flotilleadmiral Aage Buur Jensen, Søværnet taler til besætningen på HMNZS Te Mana. (Foto HMNZS Te Mana)
Flotilleadmiral Aage Buur Jensen, Søværnet taler til besætningen på HMNZS Te Mana. (Foto HMNZS Te Mana)

I forbindelse med besøget gav Te Manas operationsofficer Lieutenant Commander Dave Barr,  Admiral Jensen en rundtur på skibet, hvorved han fik førstehåndskenskab til HMNZS Te Mana og hendes kapaciteter; særligt med henblik på hendes evne til at bekæmpe pirateri. 

Flotilleadmiral Aage Buur Jensen, Søværnet udveksler gaver med Commanding Officer på HMNZS Te Mana, Commander Shane Arndell,
Flotilleadmiral Aage Buur Jensen, Søværnet udveksler gaver med Commanding Officer på HMNZS Te Mana, Commander Shane Arndell, New Zealand Navy. (Foto HMNZS Te Mana)

Efter at have besøgt HMNZS Te Mana og dets 170 besætningsmedlemmer var Admiralen ganske godt tilfreds: ”Det er vigtigt, at jeg besøger skibene i min flådestyke. På den måde kan jeg sikre, at der er en fælles forståelse for opgaven, og jeg får mulighed for at drøfte denne direkte med skibenes officerer og øvrige besætningsmedlemmer. Under mit besøg på Te Mana, var det betyrkende at se, at der er en klar fælles forståelse af, hvorfor vi er her.”