Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
22. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Støtteskibet ABSALON træner med sydkoreansk enhed i Omanbugten 
Med træning som formål blev et sjældent møde mandag en realitet, da det danske støtteskib ABSALON gjorde det sydkoreanske flådefartøj CHUNGMUGONG selskab i Oman Golfen.
25-11-2015 - kl. 10:53
ABSALON (forrest) og det sydkoreanske flådefartøj CHUNGMUGONG side om side
ABSALON (forrest) og det sydkoreanske flådefartøj CHUNGMUGONG side om side under RAS-øvelsen.

: Absalon
Foto: Henrik Wallstrøm

DET ARABISKE HAV - De fælles træningsaktiviteter startede med to RAS manøvelser - replenishment-at-sea. ABSALON udførte den første af to opløb, mens CHUNGMUGONG agerede tankskib. At mestre denne  procedure er afgørende for, at et skib kan være i missionsområder i længere tid uden at behøve at gå i havn for at tanke.

ABSALON færdiggjorde sin manøvrering med succes, hvorefter rollerne blev byttet rundt med ABSALON som det fingerede tankfartøj og CHUNGMUGONG som den manøvrerende enhed, der skulle lægge sig tæt op af modparten. Under begge replenishment-at-sea manøvrer var afstanden imellem den danske og den sydkoreanske enhed blot 45 meter.

De præcise skibsmanøvrer blev hurtigt efterfulgt af manøvrer fra de to skibes helikoptere i form af en cross deck ops, hvor begge enheder skiftedes til at sende og modtage personel via helikopterne. Under denne del af dagens øvelser var genkendelighed en faktor, da både ABSALON og den sydkoreanske enhed opererer Lynx helikoptere.

Dagens træning blev afsluttet med et besøg på ABSALON fra kaptajnen på CHUNGMUGONG, kommandør Jae-Man Yoo. I følgeskab med udvalgte besætningsmedlemmer fra den sydkoreanske enhed blev kommandøren vist rundt på det danske støtteskib, inden en uformel samtale i chefmessen mellem de to skibschefer satte punktum for en produktiv dag for de to besætninger.

Chef ABSALON udtaler:

- Samarbejdet og drøftelserne som blev gennemført i dag, er blot med til at demonstrere NATO’s overordnede muligheder for interoperabilitet og vilje til samarbejde samt vidensdeling på tværs af alliancer og tilhørsforhold med uafhængige styrkebidrag, som opererer i regionen.

Støtteskibet ABSALON og besætning er udsendt i NATOs antipiraterimission Operation Ocean Shield frem til Starten af december.

Absalon Sydkorea
Chef på Absalon kommandørekaptajn Per Moll Petersen og chef for det sydkoreanske flådefartøj kommandør Jae-Man Yoo mødtes efter øvelsen om bord på Absalon til uformelle drøftelser.