Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
25. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
ABSALON har trænet bordingoperationer på Kreta 
ABSALONs bordinghold
ABSALONs bordinghold øver indtrængning på et træningsskib
Under ABSALONs forlægning imod operationsområdet ved Afrikas Horn, har ABSALON besøgt NATO’s flådebase på Kreta for at gennemføre træning af sit bordinghold.
28-10-2011 - kl. 12:41

På vej mod operationsområdet ved Afrikas Horn har ABSALON tidligere på ugen gjort ophold ved NATOs kompetencecenter inden for bordingoperationer på Kreta for at træne skibets bordinghold inden indsættelsen i Operation Ocean Shield.

Faciliteterne på basen tilbyder et træningsskib, der bl.a. blev brugt til træning i indtrængning på et skib med efterfølgende håndtering og pacificering af formodede pirater.

ABSALONs bordinghold har i forvejen et højt professionelt niveau, men faciliteterne på Kreta og den efterfølgende sparring med kompetencecenteret har givet et godt øvelsesudbytte. Det er min klare fornemmelse, at bordingholdet er godt rustet til de kommende udfordringer operationen vil kunne byde på. Siger chefen for ABSALON, kommandørkaptajn Carsten Fjord-Larsen.

ABSALON sejlede den 16. oktober mod Afrikas Horn, hvor den skal deltage i NATO’s Operation Ocean Shield. ABSALON deltager i operationen fra den 1. november og foreløbig frem til nytår.