Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
22. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
ABSALON klar til international operation 
ABSALON sejler 17. august på sin første, internationale operation. Arkivfoto.
ABSALON sejler 17. august på sin første, internationale operation. Arkivfoto.
ABSALON og Søværnets Taktisk Stab sætter 17. august kurs mod Afrika.
11-08-2008 - kl. 11:25

Søværnets Taktiske Stab er klar til at lede den internationale operation Task Force 150, og besætningen på kommandostøtteskibet ABSALON er klar til at løse operationsopgaver som for eksempel bekæmpelse af terrorisme, pirateri, våbensmugling, menneskesmugling og narkotikasmugling.

Søndag 17. august stævner skibet ud fra flådestationen i Frederikshavn, for først at vende tilbage til hjemlige farvande i februar næste år.

Danmark, og dermed Søværnets Taktiske Stab, skal overtage kommandoledelsen af Task Force 150 fra 15. september til cirka 12. januar.

I samme periode udgør ABSALON en af enhederne i den internationale flådestyrke, dog udskiftes besætningen halvvejs med besætningen fra søsterskibet ESBERN SNARE.

Den danske deltagelse i Task Force 150 giver god mening, fordi Danmark er en af verdens førende søfartsnationer, og fordi friheden til at bruge havet som transportvej overalt på kloden er med til at sikre Danmarks sikkerhed, velfærd og vækst.
 
Omkring 90 procent af al verdenshandel foregår ad søvejen, og 10 procent af denne kolossale mængde fragtes på danske skibe.