Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
22. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
ABSALON på vej hjemover 
ESBERN SNARE
Midt i juli sejler ESBERN SNARE mod Aden Bugten, hvor skibet frem til januar 2010 skal være kommandoskib for NATOs stående flådestyrke SNMG1 i Aden Bugten.
Efter seks måneders deployering som kommandoskib for NATOs stående flådestyrke SNMG1 har ABSALON nu sat kursen mod Frederikshavn. Her er søsterskibet ESBERN SNARE klar til afløsning
05-07-2010 - kl. 13:44

Når ABSALON på fredag den 9. juni vender hjem, er der gået nøjagtigt seks måneder og fire dage, siden skibet den 5. januar stævnede ud fra Frederikshavn med kurs mod havet ud for Afrikas Horn.

Siden har ABSALON som kommandoskib for NATOs stående flådestyrke SNMG1 deltaget i bekæmpelse af pirateri i Aden Bugten og i antiterroroperationen Operation Active Endeavour i Middelhavet. Her overvågede ABSALON og de øvrige krigsskibe i SNMG1, sammen med andre krigsskibe og fly, farvandet syd for Mallorca.

Senest har ABSALON deltaget i en stor øvelse ud for Halifax i Canada. I øvelsen deltog desuden krigsskibe fra blandt andet USA, England, Canada og Tyskland. Efter øvelsen sejlede de deltagende skibe til Halifax for at deltage i festlighederne i forbindelse med den canadiske flådes 100 års jubilæum den 29. juni. Den 1. juli satte ABSALON kursen hjemover mod Frederikshavn for at blive afløst af søsterskibet ESBERN SNARE.

Afgang midt i juli
Med ESBERN SNARE som nyt dansk kommandoskib skal NATO flådestyrken i resten af 2010 indsættes i NATOs antipiraterioperation Operation Ocean Shield i Aden Bugten. ESBERN SNARE vil afsejle Frederikshavn i midten af juli for først at vende hjem til Danmark til januar 2010.

ABSALON som kommandoskib for NATO stående flådestyrke SNMG1