Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
23. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
ABSALONs helikopter igen klar til piratjagt 
ABSALON helikopter Oman
ABSALONs helikopter har fået ny motor og er igen klar til at gå i luften over Aden Bugten.
Helikopteren på det danske krigsskib ABSALON er igen klar til piratjagt i Aden Bugten.
29-10-2008 - kl. 13:17

Den havarerede motor på ABSALONs helikopter er nu skiftet, og ABSALON er efter et kort havneophold i Oman igen på vej ud i Aden Bugten.

I den uges tid, hvor ABSALON ikke havde en flyvedygtig helikopter om bord, gennemførte skibets boardinghold alligevel to inspektioner af mistænkelige fartøjer i Aden Bugten. Det skete med brug af gummibåd.

Chefen for ABSALON, kommandør F. Trojahn, udtaler:

”Helikopteren har afgørende betydning for vores evne til at løse den operative opgave i Aden Bugten. Den giver os mulighed for hurtigere at kunne nå frem, hvis der er et piratoverfald i gang, og den giver os mulighed for at benytte overraskelsesmomentet over for piraterne. Dertil kommer, at helikopteren i flere andre sammenhænge er vigtig. For eksempel til Force Protection, dvs. til beskyttelse af ABSALON, til MEDEVAC (evakulering af personer til hospital eller læge. red.) m.v. Selvom vi i en kortere periode ikke har haft en operativ helikopter til rådighed, så har vi dog stadig kunnet udføre vores opgave i farvandet. Om end vi ikke har kunnet dække det samme store område og nå så hurtigt frem i tilfælde af et angreb på et handelsskib”.