Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
22. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Absalon vender hjem efter piratjagt 
På mandag den 21. december vender støtteskibet Absalon hjem til Flådestation Frederikshavn, efter at skibet siden september har været udsendt til NATOs Operation Ocean Shield, der bekæmper pirateri i Det Indiske Ocean.
18-12-2015 - kl. 11:30
Af: Pernille Kroer Foto: Forsvaret

Absalon ankommer til Flådestation Frederikshavn klokken 10.00, hvor blandt andre chefen for Marinestaben, kontreadmiral Frank Trojahn står klar på kajen for at hilse besætningen velkommen hjem.

Selv om pirat-aktiviteten er faldet betragteligt over de senere år, har der fortsat været behov for, at internationale flådestyrker er til stede i Det Indiske Ocean. Både for at forhindre, at pirateriet blusser op igen og for at støtte kyststaterne i Østafrika med at opbygge egen kystvagt. Maritim kapacitetsopbygning har derfor været en vigtig del af Absalons opgaver under den seneste indsættelse i Operation Ocean Shield.
Desuden har Absalon mødtes med og har holdt øvelser sammen med andre nationers krigsskibe, der patruljerer i området.

Danmark har i de senere år løbende haft krigsskibe indsat i antipirateri-operationer ud for Østafrika. Første gang var i 2008, hvor netop Absalon som det første danske krigsskib blev udsendt. Dengang havde Absalon kun opholdt sig få dage i operationsområdet, før skibet tilbageholdt en gruppe formodede pirater.

Til pressen:
Ved hjemkomsten vil der være mulighed for pressen for at komme om bord på Absalon, ligesom chef for Absalon, kommandørkaptajn Per Moll Petersen står til rådighed for interviews.
For pressetilmelding til arrangementet: Kontakt orlogskaptajn Brian Boesdal på telefon 7285 6010 eller send en mail til olsf-100A@mil.dk

Absalon