Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
23. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Danmark er vært for seminar om antipirateri 
ESSN
NATO har udpeget Danmark som værtsland for et seminar imellem NATO og Rusland omkring antipiraterioperationer.
17-06-2011 - kl. 11:31

Formålet med seminaret, der holdes fra den 21. til den 23. juni i København, er at udveksle operative erfaringer imellem NATO og Rusland inden for antipiraterioperationer, for derigennem at opnå et større operativt samarbejde i opgaveløsningen ved Afrikas Horn.

Under seminaret vil det russiske krigsskib NEUSTRASHIMY og det danske krigsskib ABSALON besøge København. Begge krigsskibe har tidligere bidraget i antipiraterioperationerne ved Afrikas Horn.

Både NATO og russiske krigsskibe
NATO har sin egen antipiraterioperation Operation Ocean Shield ved Afrikas Horn, hvor også Danmark for nylig har bidraget med ESBERN SNARE. Russerne bidrager i egen national interesse, uden tæt koordination med større flådestyrker. Seminaret kan dermed bane vejen for et større samarbejde imellem Ruslands krigsskibe i området og NATO’s Operation Ocean Shield.

Søværnet har formandsposten under seminaret
Chefen for Søværnets Operative Kommando, kontreadmiral Finn Hansen er udpeget som formand under seminaret. Han udtaler.
”At Danmark har fået værtskabet for denne vigtige begivenhed, ser jeg som endnu en markering af den position Danmark har opnået inden for antipiraterioperationer, siden søværnet for alvor startede med danske bidrag tilbage i 2008. Seminaret vil forhåbentligt vise, at både Rusland og NATO kan drage nytte af erfaringerne, og at man fremadrettet kan se de oplagte samarbejdsmuligheder”.

Seminaret holdes på Hotel Admiralen i København.

Pressen inviteres
Seminaret er ikke åbent for offentligheden, men akkrediteret presse kan deltage i seminarets afslutning torsdag den 23. juni, hvor repræsentanter fra NATO, Rusland og Danmark, vil præsentere deres respektive konklusioner fra seminaret.
Programmet for pressen:
1100-1125: Tilmeldte indskrives til seminaret på Hotel Admiralen
1130-1210: Afsluttende konklusioner fra NATO, Rusland og Danmark
1315-1415: Rundvisning for pressen sammen med seminarets delegation på ABSALON.

Tilmelding for pressen til seminaret kan sendes til Søværnets Operative Kommando via mail: piosok@mil.dk, ikke senere end tirsdag den 21. juni.