Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
25. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Danmark og ABSALON overtager ledelsen over SNMG1 
FA Christian Rune går overlevering med sin portugisiske kollega
Flotilleadmiral Christian Rune mødes med sin portugisiske kollega kontreadmiral Pereira da Cunha
For første gang i NATOs historie står Danmark i spidsen for en af NATOs stående fregatstyrker, der blandt andet bekæmper pirateri ved Afrikas Horn.
25-01-2010 - kl. 13:50
Flotilleadmiral Christian Rune overtager i dag ledelsen over en af NATOs stående fregatstyrker. Flotilleadmiralen får støtte af en international NATO stab, så ud over den danske styrkechef, indgår der både danske og udenlandske medlemmer i staben.

Ud over dansk bidrag til en international stab, stiller Danmark også med kommandoskibet ABSALON, hvorfra staben opererer fra.

Der er tale om to forskellige danske bidrag: Danmark leverer en styrkechef samt nogle danske stabsmedlemmer, og så leverer Danmark et kommandoskib, som staben opererer fra.

Kommandoskibet ABSALON udfører sine pålagte opgaver på samme måde som de øvrige skibe i styrken, og som hvis staben ikke var ombord.

ABSALON er grundet sin størrelse og sine sensorer velegnet til at have en NATO stab ombord. ABSALON vil senere på året blive afløst af sit søsterskib ESBERN SNARRE i samme funktion, idet Danmark og Flotilleadmiral Christian Rune har kommandoen for NATO styrken igennem et helt år.

Overtagelsen af kommandoen, blev markeret ved en lille ceremoniel begivenhed mellem tilgående- og afgående NATO stab, og med deltagelse af ABSALONs og den portugisiske fregat ALVARES CABRALs besætning, samt få inviterede VIPs.

NATO staben, ABSALON og de øvrige skibe i NATO-styrken skal direkte ud i OPERATION OCEAN SHIELD i bekæmpelsen og forebyggelsen af pirateri i området omkring Afrikas Horn.

Læs mere om ABSALON, SNMG1 og OPERATION OCEAN SHIELD her