Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
23. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Dansk ledet flådestyrke redder personel fra Yemens flåde 
Assistance til Yemens flåde
Assistance fra USS HALSEY til Yemens flåde.
Flådestyrken Combined Task Force 151, der for øjeblikket er under dansk kommando, kom søndag i sidste uge personel fra den yemenitiske flåde til undsætning.
26-03-2012 - kl. 09:22

I to mindre fartøjer var de otte søfolk drevet rundt i 65 timer ud for Yemens kyst. Søfolkene var fredag sejlet ud i Det Arabiske Hav mod øen Abd Kori, 85 sømil væk fra byen Sokota.

På grund af hårdt vejr, kombineret med dårlig sigt, kom søfolkene ud af kurs og løb til sidst tør for brændstof. Den yeminitiske flåde havde sidst radiokontakt med personellet den 16. marts klokken 10. Herefter bad den yeminitiske flåde krigsskibet USS HALSEY om hjælp til at søge efter det skibbrudne personel. USS HALSEY, kommandoskib for flådestyrken Combined Task Force 151 (CTF 151) er i området for at udføre antipiraterioperationer.

Heldigvis var det igen lykkedes at få radiokontakt til de to nødstedte fartøjer, hvorefter USS HALSEY i høj fart sejlede mod den angivne position 40 sømil ud for kysten. USS HALSEY var i området sent søndag eftermiddag, og skibets helikoptere fandt hurtigt de to fartøjer med alle otte i god behold. USS HALSEY sejlede herefter mod Sokota, hvor søfolkene mandag morgen blev genforenet med deres kollegaer.

Den danske flotilleadmiral, som leder CTF 151 sagde efter redningsoperationen:

- Jeg er meget tilfreds med indsatsen under den lange eftersøgning. Maritime helikoptere med stor rækkevidde gjorde en afgørende forskel under redningsmissionen. Det er samtidig meget glædeligt, at vi sideløbende med vores antipiraterioperationer kan assistere med eftersøgning og redning for Yemens flåde.

Læs mere om CTF151 her