Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
22. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Den danske ambassadør til De Forenede Arabiske Emirater holdt reception på Støtteskibet ABSALON 
I forbindelse med støtteskibet ABSALONs anløb af Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater (UAE) holdt den danske ambassadør Merete Juhl en reception om bord.
23-11-2015 - kl. 14:03
Absalon ambassadør uae
Under havneophold i Abu Dhabi lagde ABSALON skib til en reception, der blev afholdt af Danmarks ambassadør til De Forenede Arabiske Emirater.


Tekst: ABSALON
Foto: Henrik Wallstrøm


ABU DAHBI - Det var første gang ABSALON besøgte Abu Dhabi, som søsterskibet ESBERN SNARE gæstede sidste år i forbindelse med dets indsættelse i Operation Ocean Shield med Hold 13.

Ambassadøren Merete Juhl – med følgeskab af blandt andre forsvarsattachéen til Abu Dhabi, oberst Henrik Storm – blev budt velkommen om bord sammen med repræsentanter fra dansk industri og omkring 100 inviterede gæster fra blandt andet UAE væbnede styrker.

Absalon ambassadør uae
Danmarks ambassadør til UAE Merete Juhl holder tale.

Receptionen viste sig som en perfekt ramme for dialog mellem Danmark og UAE – både på det diplomatiske og det militære niveau, ligesom gæsterne fik lejlighed til at få demonstreret skibsbidragets kapaciteter.

Støtteskibet ABSALON og dets erfarne besætning fra hold 14 har siden den 25. september deltaget i NATO’s Operation Ocean Shield ud for Afrikas Horn, som led i den internationale indsats mod pirateri ud for Afrikas østkyst, hvor Danmark har bidraget aktivt med bl.a. skibe siden 2008.  Som følge af blandt andet den danske indsats, er der sket mærkbart fald i antallet af forsøgte kapringer i et område, der tidligere har været et egentligt hotspot for nutidigt pirateri. Der har således ikke været registreret en succesfuld kapring siden 2012, mens det seneste kendte piratangreb fandt sted i januar 2014.

Absalon ambassadør uae
Danmarks ambassadør til UAE Merete Juhl