Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
25. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
ESBERN SNARE er på vej hjem 
Endnu et piratmoderskib bortsprænges
Endnu et piratmoderskib bortsprænges.
Det danske krigsskib ESBERN SNARE, indsat i NATO’s Operation Ocean Shield, har haft travlt det sidste halve år. Siden årsskiftet har ESBERN SNARE opbragt og destrueret flere piratskibe og i den forbindelse reddet 36 gidsler.

30-06-2011 - kl. 09:05

Det har været et intensivt halvt år for det danske krigsskib ESBERN SNARE, der siden årsskiftet har været involveret i en række større hændelser. Fra januar til juni har ESBERN SNARE opbragt og destrueret otte piratmoderskibe og i den forbindelse reddet 36 gidsler.

Indsatsen kulminerede med opbringningen af et piratmoderskib med 28 formodede pirater og 16 iranske gidsler. Under operationen opstod der ildkamp, hvorved fire formodede pirater blev dræbt og ti blev såret. De 24 formodede pirater blev den 19. juni udleveret til de kenyanske myndigheder til retsforfølgelse for pirateri.

Efter udleveringen af de formodede pirater til Kenya returnerer ESBERN SNARE nu til Danmark. ESBERN SNARE kan se tilbage på en intensiv periode i NATO’s Operation Ocean Shield med følelsen af at have bidraget effektivt til pirateribekæmpelse ud for Somalias kyst og derigennem til beskyttelse af handelsskibstrafikken i området.

ESBERN SNARE ventes hjemme i Danmark medio juli.