Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
22. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Forsvarsminister så antipirateri-øvelse ud for Afrikas østkyst 
For første gang har den nye forsvarsminister Peter Christensen besøgt en af Forsvarets udsendte enheder. I weekenden var forsvarsministeren om bord på støtteskibet ABSALON, der opererer i havet ud for den østafrikanske kyst.
19-10-2015 - kl. 10:00

Forsvarsminister besøger Absalon
Forsvarsminister Peter Christensen og chef for støtteskibet Absalon, kommandørkaptajn Per Moll Petersen.

Kilde: Forsvarsministeriet
Foto: Henrik Wallström


Støtteskibet ABSALON deltager lige nu i NATO’s antipirateri-operation Ocean Shield ud for den østafrikanske kyst. Her bidrager skibet, ligesom danske orlogsskibe har gjort jævnligt siden 2008, til den internationale indsats mod pirateri.
 
Under besøget overværede forsvarsminister Peter Christensen blandt en antipirateri-øvelse, hvor han på tæt hold oplevede, hvordan de danske udsendte - sammen med deres internationale samarbejdspartnere i operationen - bidrager til, at truslen fra piraterne ud for Afrikas Horn er faldet markant.
 
Og det var en meget imponeret forsvarsminister som under besøget udtalte:

- Det er første gang, at jeg som forsvarsminister besøger en af Forsvarets udsendte enheder. Og jeg må sige, at jeg særligt er imponeret over den professionalisme, dygtighed og det engagement, som vores danske udsendte lægger for dagen herude i den virkelige verden, hvor det rigtig gælder.

- Jeg er ved dette besøg i den grad blevet bekræftet i, at det danske forsvar yder en kæmpe indsats - også her i farvandet ud for Afrikas Horn, som i dag er markant sikrere at sejle i for søfolk og andre sejlende, end det var for blot få år siden. Det kan vi takke vores danske mænd og kvinder i uniform for - og det er lige præcis, hvad jeg også har gjort, mens jeg har været om bord på skibet. Det fortjener de, fortæller forsvarsministeren.

Forsvarminister besøger Absalon
Forsvarsministeren blev vist rundt på Absalon.