Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
23. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Fregatten IVER HUITFELDT er på vej mod Danmark 
Efter 183 dage under NATOs kommando forlod fregatten IVER HUITFELDT NATO flådestyrken i operation Ocean Shield lørdag aften.
13-05-2013 - kl. 10:48

IVER HUITFELDT NATO OPERATION OCEAN SHIELD

I dagens sidste lys nedhaler IVER HUITFELDTs næstkommanderende og operationsofficer NATO standeren som tegn på, at fregatten har forladt NATOs anti-pirateri operation ved Afrikas Horn.


Inden IVER HUITFELDT forlod operationen blev det fejret, at det 10. maj 2013 var et år siden den sidste kapring af et skib fandt sted i operationsområdet

IVER HUITFELDT har på de 183 dage tilbagelagt 41.355 sømil i det Indiske Ocean, Det Arabiske Hav og Aden Bugten.

Under udsendelsen har IVER HUITFELDT været indsat i operationer, der har spændt fra befrielse af Torm Kristina, der var under angreb af pirater, besøg hos lokale ledere på Somalias kyst og besøg hos fiskere til søs. Endelig hentede frømænd og helikopteren fra IVER HUITFELDTde seks frigivne gidsler fra skibet MV Leopard på Somalias østkyst.

I alt har IVER HUITFELDTs boardinghold besøgt 113 skibe og mindre fartøjer, og IVER HUITFELDT har været i radiokontakt med 666 handelsskibe for at fortælle om faren ved pirateri i området, og hvad handelsskibene kunne gøre for at beskytte sig selv.

I januar 2013 blev PETER WILLEMOES besætning afløst af IVER HUITFELDTs egen besætning, der efter knap fire måneder i operationsområdet nu sejler skibet hjem.