Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
23. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Hollandsk ubåd fuldender sin opgave i NATOs antipirateri operation 
Ubåden Zeeleeuw vender hjem til Holland
Ubåden Zeeleeuw (Søløven) vender hjem til Holland
I de sidste to måneder har den hollandske ubåd HNLMS Zeeleeuw (Søløven) været en del af NATOs Operation Ocean Shield, der har til formål at bekæmpe pirateri i havområdet ud for Afrikas Horn
10-11-2010 - kl. 10:13

Ubåden har patruljeret ud for Somalias kyst, hvor den har indsamlet efterretninger om de pirater, der forsøger at kapre handelsskibe i Aden Bugten og Det Indiske Ocean. Med sin evne til at operere på meget lavt vand, har ubåden været i stand til at overvåge piratlejre på kysten, og videregive vigtige oplysninger til resten af NATO´s flådestyrke.

Nu vender ubåden tilbage til Holland efter en veludført opgave for NATO´s stående flådestyrke SNMG1, der er under ledelse af den danske flotilleadmiral Christian Rune. Og det hollandske bidrag har ifølge Christian Rune været af stor betydning for den samlede NATO-indsats imod pirateri.

"NATOs antipirat operation er blevet styrket ved tilstedeværelsen af en hollandsk undervandsbåd. De informationer den har samlet, har bidraget til at identificere og begrænse kendte piratgrupper".

Se NATO's dokumentarfilm om OPERATION OCEAN SHIELD her