Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
23. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
IVER HUITFELDT på vej hjem fra piratjagt - næste stop Korsør 
Fregatten IVER HUITFELDT forlod i sidste uge NATOs antipirateri operation i Det Indiske Ocean og satte kurs mod Danmark. Efter et sidste forsyningsophold på Malta er næste stop Korsør.
17-05-2013 - kl. 13:36

IVER HUITFELDT hjemrejse

I går eftermiddag sejlede fregatten IVER HUITFELDT fra Valletta på Malta. Næste stop for skibet og dets besætning er flådestationen i Korsør, hvor de efter planen ankommer om lidt under en uge, torsdag den 23. maj. 

Sidste del af togtet er startet
Klokken 16.30 startede nedtællingen til genforeningen med familie og venner i Danmark. Her lagde IVER HUITFELDT nemlig fra kaj.

- Det er en fantastisk fornemmelse at være på vej hjem, efter at have været så mange måneder i operationsområdet. Vi ved, at der står cirka 220 mennesker og byder os velkommen på kajen i Korsør, siger kommandørkaptajn Carsten Fjord-Larsen, chef på IVER HUITFELDT. 

Kun skibets egen besætning om bord
I havnebyen Valletta på Malta fik skibet påfyldt brændstof nok til at klare turens sidste togtben til Korsør. Det var blot et kort havneophold, hvor besætningen ikke fik mulighed for at komme i land, men måtte nøjes med en kort gå- eller løbetur på kajen. I forbindelse med operationen har fregatten haft cirka 50 ekstra mand om bord, herunder frømænd, militærpoliti og –jurist, sygeplejersker, en læge mv., som enten er rejst hjem under et tidligere forsyningsophold på Seychellerne eller her på Malta.

IVER HUITFELDT hjemrejse