Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
23. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Kys og kram til hjemvendte piratjægere 
Klokken 10 i formiddags lagde fregatten IVER HUITFELDT til kaj på flådestationen i Korsør, efter at have deltaget i Operation Ocean Shield siden september sidste år. Cirka 250 pårørende tog imod besætningen.
23-05-2013 - kl. 16:25
Tekst og foto: Berit Udbye, SOK
IVER HUITFELDTs besætning vinker til deres pårørende på kajen - Flådestationen i Korsør.
IVER HUITFELDTs besætning vinker til deres pårørende på kajen - Flådestationen i Korsør.

”Det bliver en fantastisk, fabelagtig, smuk dag,” lød det her til morgen fra fregatten IVER HUITFELDTs prajeanlæg. Det var næstkommanderende, der som vanligt briefede besætningen om dagens begivenheder og sluttede af med sin forudsigelse om dagens beskaffenhed.

Besætningen var spændt. Efter at have bekæmpet pirateriet i Det Indiske Ocean i næsten fire og en halv måned var det endelig hold 10’s tur til at gense familie og venner.

Klokken halv ti havde mindst et besætningsmedlem sommerfugle i maven.
”Jeg glæder mig rigtig meget til at se hele min familie. Min lille dreng på næsten tre år er begyndt at tale rigtig meget, mens jeg har været af sted,” sagde oversergenten Peter.

Herunder et andet besætningsmedlem med sin familie.


Gensyn med familien på kajen i Korsør.
Gensyn med familien på kajen i Korsør.


En flot velkomst
Fregatten PETER WILLEMOES hilste IVER HUITFELDT velkommen med skud fra signalpistol, og begge skibes besætninger var på dækket for at vinke til hinanden. Derudover var flere andre skibe ude og hilse på, blandt andet Marinehjemmeværnets patruljefartøj BAUNEN fra Korsør med vandkanonen tændt.

Da IVER HUITFELDT nærmede sig kajen, blev der vinket og flaget, både fra fregatten og fra land. ’Hej far’ kunne man også høre en pige råbe flere gange. Og en enkelt officer sendte luftkys til kæresten.


Omfavnelse, ørkenuniform og dannebrogsflag.


Kys, kram og smil i Korsør
Landgangen blev sat, og besætningen var straks i land, hvor der blev givet langvarige knus af den slags fire en halv måned væk fra hinanden kræver.

”Det var fantastisk at se de første krammere på kajen,” sagde chef på IVER HUITFELDT, kommandørkaptajn Carsten Fjord-Larsen, kort efter.

Efter mødet på kajen kunne de pårørende komme om bord på skibet og se, hvor far, mor eller kæresten arbejder. Og naturligvis komme en tur på broen.

Nu skal besætningen hjem og tilbringe tid med deres familier. Den 10. juni møder den atter på skibet.