Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
25. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Opbygning af relationer. 
IVER HUITFELDT har skiftet farvandsafsnit og undersøger nu mulighederne for samarbejde med de stedlige myndigheder og klanledere.
12-02-2013 - kl. 10:06
Efter godt tre uger til søs har IVER HUITFELDT forladt Adenbugten og er nu ud for Somalias kyst ved en af de landsbyer, der tidligere har været et af de mest berygtede tilholdssteder for pirater. IVER HUITFELDT har fået til opgave at undersøge, om der kan etableres forbindelse med de stedlige myndigheder og klanledere.

Besøg i halvdårlig sø
Besøg i halvdårlig sø

Det er en alvorlig og fokuseret besætning, der begiver sig ind i området, der bare for et år siden blev betragtet som en af piraternes højborge. For at kunne forberede sig bedst muligt på et kommende møde med byens myndighedspersoner etablerer IVER HUITFELDT et billede af, hvad der sker i området. Dette gøres ved observationsflyvninger med helikopteren og ved at besøge de fiskeskibe, der ligger i farvandet lige ud for byen.

Efter de første besøg om bord på fiskeskibene kan IVER HUITFELDT konstatere, at udviklingen også i dette område er positiv. Hvor der før lå kaprede skibe på stribe, er det nu de små dhows, der ligger til ankers og venter på, at de lokale fiskere kommer for at sælge deres fisk.

Besøg på fiskeskib
Besøg på fiskeskib

Grundlaget for en dialog og måske et møde med de lokale myndigheder skal dog først etableres via intensiv opbygning af et nært kendskab til området og de mennesker, der færdes på havet.