Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
23. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
SNMG1 overdrager ansvaret for NATOs antipiraterioperation 
HDMS ABSALON og HMS CHATHAM i Aden Bugten under overlevering
HDMS ABSALON og HMS CHATHAM i Aden Bugten under overlevering imellem de to flådestyrker.
Den 12. marts var der i Aden Bugten operativ overlevering af ansvaret mellem NATOs to stående flådestyrker SNMG1 og SNMG2.
12-03-2010 - kl. 11:37

NATOs stående flådestyrke SNMG1, der har dansk styrkechef om bord på flagskibet ABSALON, forlader NATO’s antipiraterioperation, Operation Ocean Shield. SNMG1 afløses af søsterenheden SNMG2, NATOs anden stående flådestyrke, der skal være i området til august, hvor SNMG1, stadig med dansk styrkechef og denne gang med det danske kommandoskib ESBERN SNARE, returnerer for at fortsætte operationen.

Styrkechefen, flotilleadmiral Christian Rune udtaler: ”Jeg er særdeles tilfreds med indsatsen, og det er med følelsen af et stykke veludført arbejde, at vi nu kan forlade operationen for en tid. Vi har klart demonstreret, at NATO og Danmark har en vigtig rolle at spille i opretholdelsen af sikkerheden på verdenshavene.”

Ansvaret for NATOs antipiratoperation overdrages til flotilleadmiral Stive Chick som vil lede SNMG2 fra den engelske fregat HMS CHATHAM.

SNMG1, der er en af NATOs reaktionsstyrker til global indsættelse, sejler mod nye farvande for at holde sine øvrige færdigheder ved lige. Den næste umiddelbare opgave bliver deltagelse i en stor NATO certificerings øvelse, Brilliant Mariner i farvandene omkring Tyskland og Danmark. Styrken skal certificeres for at sikre, at den lever op til de høje krav, der stilles til NATOs reaktionsstyrker, så de kan indsættes i alle operationstyper.