Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
23. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Travlhed på ESBERN SNARE under forlægning mod Somalibassinet 
Besætningen om bord på krigsskibet ESBERN SNARE har travlt, mens skibet er på vej mod Somalibassinet. Skibet er i de kommende fire måneder udsendt til NATOs antipirateri-operation i området.
27-09-2013 - kl. 14:18

ESBERN SNARE undervisning sanitet

Under forlægningen mod Somalibassinet får besætningen blandt andet uddannelse i førstehjælp, så de kan hjælpe sårede, hvis skibet kommer i kamp.


De 150 mænd og kvinder om bord på ESBERN SNARE har travlt under den to uger lange sejlads mod farvandet ud for Somalia. Forsyninger og reservedele, som skibet fik om bord lige før afsejlingen fra Frederikshavn, skal stuves forsvarligt af vejen. De skal helst blive, hvor de er, hvis skibet sejler ind i dårligt vejr. Og de skal ikke være længere væk, end at besætningen hurtigt kan finde dem. Men besætningen benytter også tiden til briefinger om den seneste udvikling i operationsområdet og til en sidste træning, inden de når til Somalibassinet.

Klar til kamp
Tre gange undervejs er skibets kampevne blevet testet. Ud for Frankrig blev der holdt en luftforsvarsøvelse med hjælp fra franske fly, ud for Spanien trænede skibet overfladekrig med en spansk korvet, og i Middelhavet kulminerede træningen med endnu en luftforsvarsøvelse med et stort antal spanske og franske fly.   

Desuden har besætningen fået uddannelse i, hvordan de skal tackle situationen, hvis de bliver taget til fange. Og de er blevet uddannet i, hvordan de yder førstehjælp til deres kammerater, hvis de kommer til skade under et angreb på skibet.

Skal fungere som ét team
Inden afsejlingen fra Frederikshavn havde den faste besætning og det 50 mand store hold af specialister været på to ugers øvelse sammen. Formålet er, at alle fungerer som ét team. Træningen gik godt, men uddannelsen fortsætter, mens skibet sejler mod Somalibassinet. Specialisterne briefer blandt andet om, hvad deres opgaver er. Og besætning og specialister træner sammen procedurer igen og igen. Så alle kender deres opgave helt ind i rygmarven, når skibet slutter sig til operationen i starten af oktober.

På vej gennem Middelhavet
ESBERN SNARE er i disse dage på vej gennem Middelhavet med et kort ophold på Malta. Her går de eksterne instruktører i land, og de sidste besætningsmedlemmer og reservedele kommer om bord, inden skibet fortsætter de sidste sømil gennem Suezkanalen og frem til operationsområdet.