Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
25. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Nyheder, Bekæmpelse af pirateri 

  -  

    


18-12-2015
Absalon vender hjem efter piratjagt
På mandag den 21. december vender støtteskibet Absalon hjem til Flådestation Frederikshavn, efter at skibet siden september har været udsendt til NATOs Operation Ocean Shield, der bekæmper pirateri i Det Indiske Ocean.


26-11-2015
Støtteskibet ABSALON træner med kinesisk fregat i Adenbugten
Fokus var på samarbejde og partnerskab, da støtteskibet ABSALON tidligt i går deltog i en fælles træningssession med den kinesiske fregat CNS PLAN LIUZHOU i farvandet nordøst for Afrikas Horn.


25-11-2015
Støtteskibet ABSALON træner med sydkoreansk enhed i Omanbugten
Med træning som formål blev et sjældent møde mandag en realitet, da det danske støtteskib ABSALON gjorde det sydkoreanske flådefartøj CHUNGMUGONG selskab i Oman Golfen.


23-11-2015
Den danske ambassadør til De Forenede Arabiske Emirater holdt reception på Støtteskibet ABSALON
I forbindelse med støtteskibet ABSALONs anløb af Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater (UAE) holdt den danske ambassadør Merete Juhl en reception om bord.


11-11-2015
Støtteskibet ABSALON træner Somalilands kystvagt
Som et led i støtte til maritim kapacitetsopbygning i Østafrika har Absalon i denne uge trænet soldater fra Somalilands kystvagt. Målet er, at de østafrikanske stater på sigt selv kan varetage kystbevogtningen.


30-10-2015
Absalon modtog delegation af regionale somaliske ministre
Absalon, der er indsat i NATOs operation mod pirateri ud for Somalia, modtog i går en gruppe ministre fra regionen Galmudug. Under besøget diskuteredes situationen i regionen og NATOs hjælp til regionens kystbevogtning.


19-10-2015
Forsvarsminister så antipirateri-øvelse ud for Afrikas østkyst
For første gang har den nye forsvarsminister Peter Christensen besøgt en af Forsvarets udsendte enheder. I weekenden var forsvarsministeren om bord på støtteskibet ABSALON, der opererer i havet ud for den østafrikanske kyst.


09-10-2015
Absalon trænede med colombiansk flådeskib
Der blev demonstreret samarbejde på tværs af kontinenter i indsatsen mod pirateri, da støtteskibet ABSALON i går i Aden Bugten mødtes med det colombianske patruljeskib ARC 7 De Agosto.


07-10-2015
Dansk-japansk møde i Aden Bugten
Støtteskibet Absalon, der er indsat i NATOs antipirateri operation Ocean Shield, mødtes i går med to japanske krigsskibe i rum sø i Aden Bugten.


16-03-2015
Pirater kendt skyldige i angreb på danskflaget skib
Ni formodede pirater, der i november 2013 blev tilbageholdt på det danske krigsskib Esbern Snare, blev fredag den 13. marts dømt skyldige i angreb på blandt andet det danskflagede skib Torm Kansas.


08-09-2014
Dansk-seychellisk møde forud for retssag mod formodede pirater
Forud for retssagen mod ni formodede pirater mødtes den danske kommandochef for NATO’s antipiraterioperation Ocean Shield med lederen af en regional organisation mod pirateri.


22-08-2014
Krigsskibet ESBERN SNARE mødte et af verdens største containerskibe i Aden Bugten – og så var det dansk
Det store containerskib MÆRSK McKINNEY-MØLLER var undervejs til Østen, mens ESBERN SNARE var på patrulje i trafikkorridoren i Aden Bugten. ESBERN SNARE er i øjeblikket indsat i NATOs antipirateri operation Ocean Shield.


15-07-2014
ESBERN SNARE mødes med somaliske ledere.
Under deltagelse i NATO Antipirateri operationen Ocean Shield ved Afrikas Horn, gennemfører ESBERN SNARE - og den om bord værende stab - møder og samtaler med ledere fra de somaliske kystbyer og regioner.


08-05-2014
Besætning dekoreres for indsats mod pirateri
Besætningen om bord på støtteskibet ESBERN SNARE, der for tiden er indsat i Operation RECSYR i Syrien, blev under et sjældent havneophold dekoreret for deres anti-pirateriindsats i efteråret 2013. Fotos: Kim Jacobi Hansen


06-03-2014
Søværnets Taktiske Stab overdrager kommandoen for flådestyrke
Søværnets Taktiske Stab overtog i midten af december 2013 kommandoen over den internationale flådestyrke Combined Task Force 151.


14-02-2014
Forsvarschefen besøgte Combined Maritime Forces og USA’s 5. Flåde
Under et besøg i Bahrain i starten af denne uge fik forsvarschefen et indblik i de mange militære maritime operationer, som det internationale samfund har i gang i regionen.


03-02-2014
Pirater er stadig et problem for skibstrafikken
Selv om antallet af piratangreb og kapringer af skibe er faldet væsentligt over de senere år, er pirater stadig et problem i verdens mest trafikerede sejlruter.


29-01-2014
24 pirater dømt for pirateri i Kenya
Der er ved en kenyansk domstol den 23. januar 2014 faldet dom i sagen mod 24 pirater for pirateri og kapring af fartøjet F/V Ariya (JELBUT 24).


21-01-2014
Piratangreb afværget i det Arabiske Hav
Fredag aften blev tankskibet MV Nave Antropos forsøgt angrebet af pirater i det Arabiske Hav. Skibet formåede at afværge angrebet og alarmerede flådestyrkerne i nærheden, som straks sendte skibe, helikoptere og fly til området.


02-01-2014
På udkig efter pirater hele året rundt
Medens mange har brugt fridagene omkring jul og nytår på at holde fri sammen med familien derhjemme, har skibene i Combined Task Force 151 været på patrulje i det Indiske Ocean. Skibene er her på udkig efter pirater alle dage, hele året rundt.


13-12-2013
Danmark igen i spidsen for bekæmpelse af pirateri
Søværnets Taktiske Stab overtog torsdag den 12. december ledelsen af den internationale flådestyrke Combined Task Force 151, som bekæmper pirateri.


12-12-2013
Dansk vagtskifte i Adenbugten
Medens ESBERN SNARE er blevet trukket ud af antipirateri indsatsen i Adenbugten, er Søværnets Taktiske Stab i fuld gang med den sidste klargøring til at overtage kommandoen for antipirateri operationerne under Combined Maritime Force - CMF.


06-12-2013
ESBERN SNARE klar til ny mission
Støtteskibet ESBERN SNARE har været indsat i NATO's antipirateri-operation Ocean Shield ved Afrikas Horn siden den 8. oktober. Fredag gøres støtteskibet klar til ny mission.


01-12-2013
ESBERN SNARE overdrager formodede pirater til Seychellerne
Danmark har opnået aftale med Seychellerne om, at de ni formodede pirater, som har været tilbageholdt på ESBERN SNARE siden den 10. november 2013, overføres til Seychellerne med henblik på retsforfølgning.


21-11-2013
ESBERN SNARE donerer til kenyansk børnehjem
I forbindelse med et taktisk anløb af Mombassa var der mulighed for, at ESBERN SNAREs besætning kunne donere til et lokalt børnehjem.


18-11-2013
ESBERN SNARE trænede afrikanske boardinghold
Støtteskibet ESBERN SNARE har i de seneste to uger trænet boardinghold fra Tanzania, Uganda og Kenya som en del af øvelsen CUTLASS EXPRESS. Øvelsen var en del af den internationale støtte til maritim kapacitetsopbygning i Østafrika.


10-11-2013
ESBERN SNARE tilbageholder formodede pirater i Det Indiske Ocean
Under patrulje i Det Indiske Ocean har flådefartøjet ESBERN SNARE bordet to fartøjer. Ni formodede pirater tilbageholdes nu om bord.


30-10-2013
Besætning gik til stemmeurnen i rum sø
Besætningen på støtteskibet ESBERN SNARE kunne i mandags stemme til det kommende kommunal- og regionsvalg. Valget blev afviklet i rum sø ud for Somalias østkyst, hvor skibet patruljerer som en del af NATOs indsats mod pirateri.


28-10-2013
ESBERN SNARE mødes med somaliske ledere
ESBERN SNARE, der er indsat i NATOs antipirateri-operation i Det Indiske Ocean, mødtes i sidste uge med ledere fra den somaliske landsby Hobyo. Formålet var at opbygge gensidig dialog og forståelse.


21-10-2013
Forsvarsministeren deltog i piratjagt
Forsvarsminister Nicolai Wammen besøgte i sidste uge ESBERN SNARE, der i øjeblikket er udsendt til NATOs antipiratjagt operation i Det Indiske Ocean. Her så ministeren, hvad skibet kan bidrage med i jagten på pirater.


08-10-2013
Højt beredskab i Suez
ESBERN SNAREs besætning var parat til at modsvare eventuelle angreb under turen gennem Suezkanalen.


07-10-2013
ESBERN SNARE forbereder sig på at møde den somaliske kultur
På vej mod NATOs anti-pirateri operation ved Afrikas Horn bliver skibets besætning undervist i somalisk kultur, somalisk sprog og i brug af tolk.


29-09-2013
Følg ESBERN SNARE på Twitter
Støtteskibet ESBERN SNARE's ca. 150 mand store besætning er i disse dage på vej til området øst for Afrika for at bekæmpe pirateri. Der er nu mulighed for at følge både chef og besætning på Twitter.


27-09-2013
Travlhed på ESBERN SNARE under forlægning mod Somalibassinet
Besætningen om bord på krigsskibet ESBERN SNARE har travlt, mens skibet er på vej mod Somalibassinet. Skibet er i de kommende fire måneder udsendt til NATOs antipirateri-operation i området.


23-09-2013
Afsked med ESBERN SNARE
Lørdag tog den omkring 150 mand store besætning ombord på ESBERN SNARE afsked med familie og venner på kajen i Frederikshavn. Støtteskibet skal i de kommende fire måneder indgå i NATOs antipirateri-operation i det Indiske Ocean.


19-09-2013
Afgang lørdag mod NATO antipirateri-operation
Støtteskibet ESBERN SNARE sætter på lørdag kurs mod NATOs antipirateri-operation i Det Indiske Ocean.


23-05-2013
Kys og kram til hjemvendte piratjægere
Klokken 10 i formiddags lagde fregatten IVER HUITFELDT til kaj på flådestationen i Korsør, efter at have deltaget i Operation Ocean Shield siden september sidste år. Cirka 250 pårørende tog imod besætningen.


22-05-2013
IVER HUITFELDTs allersidste gæst inden hjemkomsten
Chef for 2. Eskadre, kommandør Torben Mikkelsen, ankom i eftermiddag til fregatten. Han er den sidste gæst på skibet, inden det i morgen ankommer til flådestationen i Korsør.


22-05-2013
Presseinformationer i forbindelse med IVER HUITFELDT's hjemkomst
Fregatten ankommer til Korsør torsdag kl. 10.00 - pressen er velkommen.


22-05-2013
IVER HUITFELDTs besætning tæller ned til hjemkomsten
Fregatten og dens cirka hundrede mand store besætning har bogstavelig talt kurs mod Danmark. Efter næsten fire en halv måned udsendelse glæder besætningen sig til at komme hjem.


17-05-2013
IVER HUITFELDT på vej hjem fra piratjagt - næste stop Korsør
Fregatten IVER HUITFELDT forlod i sidste uge NATOs antipirateri operation i Det Indiske Ocean og satte kurs mod Danmark. Efter et sidste forsyningsophold på Malta er næste stop Korsør.


13-05-2013
Fregatten IVER HUITFELDT er på vej mod Danmark
Efter 183 dage under NATOs kommando forlod fregatten IVER HUITFELDT NATO flådestyrken i operation Ocean Shield lørdag aften.


18-04-2013
Fregatten IVER HUITFELDT har haft besøg af landsbyledere fra endnu en tidligere pirathøjborg
IVER HUITFELDT patruljerer fortsat i det Indiske Ocean sammen med de øvrige skibe i NATO Operation Ocean Shield. Udover at bekæmpe pirateri har flådestyrken også fokus på at opbygge gode relationer til myndigheder i land.


17-04-2013
Surringsgast forhindrede helikopterfejl
Alle, der arbejder med en skibshelikopter, har indflydelse på, at den kan flyve sikkert. For nylig hørte en surringsgast en mislyd ved IVER HUITFELDTs helikopter. Den slags mislyd, der kan sætte motorer ud af spil.


11-04-2013
Fregat opbygger relationer til det somaliske lokalsamfund
IVER HUITFELDT har haft besøg af repræsentanter fra den somaliske landsby Qandala for at opbygge vigtige relationer til de lokale myndigheder.


05-04-2013
Iver Huitfeldt jagter stadig pirater
Iver Huitfeldts piratjagt går ind i sidste fase. Efter anmodning fra NATO bliver fregatten i operationen hele perioden ud.


18-03-2013
Tak til WILLEMOES
Når københavnerne slår øjnene op mandag morgen, har fregatten PETER WILLEMOES lagt til kaj ved Ndr.Toldbod. Besætningen skal takkes for indsatsen i Adenbugten for Torm Kristina.


12-03-2013
Dialog med somaliske ledere
Fregatten IVER HUITFELDT, som i øjeblikket er udsendt til Det Indiske Ocean, har holdt endnu et møde med somaliske ledere, blandt andet om sikkerhedssituationen i området.


26-02-2013
Lange fængselsstraffe til pirater, og stor tak til ABSALON
Anklageren i retssagen mod fire pirater takkede i dag ABSALON for den store professionalisme, som det danske team af vidner havde udvist under sagen. De fire pirater blev i dag dømt lange fængelsstraffe.


23-02-2013
Afrikanske officerer indtog fregat
Søofficerer fra Østafrika som denne uge deltager i den multilaterale flådeøvelse på Seychellerne, fik en oplevelse, da øvelsen midt på ugen flyttede fra land til fregatten IVER HUITFELDT.


18-02-2013
Nordiske søofficerer træner østafrikanere
Nordiske og afrikanske officerer mødte søndag på Seychellerne for at deltage i denne uges flåde-øvelse for den østafrikanske beredskabsstyrke (EASF).


14-02-2013
Møde med somaliske myndighedspersoner og klanledere om bord på IVER HUITFELDT
Fregatten IVER HUITFELDT har i snart en uge patruljeret ud for landsbyen Hobyo på Somalias østkyst. Formålet med patruljen har blandt andet været at skabe et godt kendskab til området forud for et møde med lokale myndighedspersoner og klanledere.


12-02-2013
Opbygning af relationer.
IVER HUITFELDT har skiftet farvandsafsnit og undersøger nu mulighederne for samarbejde med de stedlige myndigheder og klanledere.


02-02-2013
Nyt fra IVER HUITFELDT
IVER har nu været fjorten dage i operationsområdet og har sendt en update hjem.


21-01-2013
IVER HUITFELDT hjælper spansk trawler
IVER HUITFELDT, der er indsat i NATOs antipiraterioperation Operation Ocean Shield, hjalp i weekenden en spansk trawler med maskinproblemer.


18-01-2013
Følg IVER HUITFELDT på Twitter
Som noget helt nyt kan man nu følge livet om bord og indsatsen i OCEAN SHIELD.


17-01-2013
Ny besætning fortsætter piratjagt
Besætningen, der tidligere på ugen overtog fregatten IVER HUITFELDT, kommer ind i en operation, hvor de somaliske pirater får sværere og sværere ved at kapre udenlandske handelsskibe.


16-12-2012
Fregatten IVER HUITFELDT undsætter dansk skib ud for Oman.
Omkring kl. 17 i går modtog Søværnets Operative Kommando en alarm fra et dansk skib ud for Oman. NATO besluttede at indsætte IVER HUITFELDT, der lå i havn i Muscat.


10-12-2012
Tæt på Somalias kyst
Se video om fregatten IVER HUITFELDTs patruljering ud for Somalias kyst og boardingholdets besøg hos somaliske fiskere.


08-12-2012
Søværnet, hæren og flyvevåbnet arbejder sammen i antipirateri operation
Under NATOs antipirateri operation, Operation Ocean Shield, deltager ikke kun besætningen på fregatten IVER HUITFELDT. Også personel fra hæren og flyvevåbnet er med om bord.


07-12-2012
Fregatten IVER HUITFELDT vært for møde med lokale somaliske ledere
For første gang har et dansk krigsskib aktivt engageret sig med den somaliske civilbefolkning. Det skete, da fregatten HDMS IVER HUITFELDT var vært for et møde med lokale ledere fra byen Caluula på Afrikas Horn.


26-11-2012
Winning Hearts and Minds
Siden fregatten IVER HUITFELDT indgik i Operation Ocean Shield i sidste måned, har fregatten blandt andet patruljeret langs Somalias kyst. Som en del af patruljerne har skibets boardinghold været på et stort antal besøg på mindre og større skibe.


29-10-2012
IVER HUITFELDT indgår i NATO styrken, der bekæmper pirater
Fregatten IVER HUITFELDT har nu passeret Suez-kanalen og er indtrådt i i NATOs flådestyrke i Operation Ocean Shield. Operationens opgave er at bekæmpe pirateri i Det Indiske Ocean ud for Somalia.


04-07-2012
Forsvarets Auditørkorps har indstillet efterforskning
Forsvarets Auditørkorps har indstillet efterforskningen af standsningen af et piratmoderskib den 27. februar 2012, hvor to gidsler beklageligvis omkom.


13-05-2012
ABSALON har skiftet besætning
Det danske krigsskib ABSALON har gennemført besætningsskifte på Kreta. ABSALON sejler nu mod Danmark.


04-05-2012
12 formodede pirater er sat i land
Det danske krigsskib ABSALON har torsdag aften ilandsat 12 formodede pirater på den somaliske kyst. ABSALON vender nu hjem til Danmark.


16-04-2012
Krigsskibet ABSALON forbliver midlertidigt i operationsområdet
Det danske krigsskib ABSALON forbliver midlertidigt i operationsområdet, mens danske myndigheder undersøger muligheden for at retsforfølge de tilbageholdte formodede pirater.


12-04-2012
ABSALON har standset endnu et piratmoderskib
Det danske krigsskib ABSALON har i går standset et piratmoderskib. 16 formodede pirater er tilbageholdt. 12 gidsler fra Pakistan og Iran er undsat.


06-04-2012
ABSALON har landsat 17 formodede pirater.
ABSALON har i går landsat 17 formodede pirater, der har været tilbageholdt siden den 27. februar, hvor ABSALON standsede et formodet piratmoderskib med de formodede pirater og 18 gidsler ombord.


31-03-2012
Ledelsen af piratjagten overdraget til Thailand
Flotilleadmiral Aage Buur Jensen har overgivet kommandoen over COMBINED TASK FORCE 151 (CTF 151) til kontraadmiral Tanin Likitawong fra Thailand. Siden januar har danskeren haft ledelsen af flådestyrken, der bekæmper pirateri ud for Somalias kyst


26-03-2012
Dansk ledet flådestyrke redder personel fra Yemens flåde
Flådestyrken Combined Task Force 151, der for øjeblikket er under dansk kommando, kom søndag i sidste uge personel fra den yemenitiske flåde til undsætning.


15-03-2012
Undsatte gidsler er på vej hjem
Det danske krigsskib ABSALON standsede den 27. februar 2012 et piratmoderskib med 17 formodede pirater og 18 gidsler fra Iran og Pakistan om bord. Gidslerne blev i eftermiddag overdraget til deres nationale repræsentationer i Kenya.


12-03-2012
Piratjagt på TV3+
Et TV-dokumentarhold har i tre måneder filmet på krigsskibet ABSALON, mens skibet deltager i NATOs antipiraterioperation ud for Somalia. Det er der kommet en dokumentarserie ud af. Andet afsnit vises i dag på TV3+ kl. 2000.


09-03-2012
Forsvarets Auditørkorps skal undersøge en hændelse fra den 20. april 2011
Søværnets Operative Kommando (SOK) har i den forløbne uge modtaget nye oplysninger vedrørende ESBERN SNARES forsøg på standsning af et moderskib den 20. april 2011.


01-03-2012
Piratjagt på TV3+
Et TV-dokumentarhold har i tre måneder filmet på krigsskibet ABSALON, mens skibet deltager i NATOs antipiraterioperation ud for Somalia. Det er der kommet en dokumentarserie ud af, som starter på TV3+ på mandag.


28-02-2012
ABSALON har standset endnu et piratmoderskib
Det danske krigsskib ABSALON har den 27. februar 2012 standset et piratmoderskib. Under hændelsen er to gidsler på piratmoderskibet dræbt.


22-02-2012
TASK FORCE 151 samarbejder med russerne
Chefen for Task Force 151, flotilleadmiral Aage Buur Jensen, besøgte den 19. februar den russiske destroyer Admiral Tributs.


19-02-2012
Formodede pirater fløjet til Kenya
Danmark indgik for få dage siden en aftale om at overdrage fire formodede pirater til retsforfølgelse i Kenya. De blev lørdag den 18. februar 2012 fløjet til Mombasa med henblik på overdragelse til de kenyanske myndigheder.


13-02-2012
Fire formodede pirater bliver overdraget til Kenya
Danske myndigheder har indgået aftale om overdragelse af yderligere fire formode pirater fra et piratmoderskib til retsforfølgelse i Kenya.


31-01-2012
Task Force 151 forbereder vedvarende operationer til søs.
Personel fra Søværnets Taktiske Stab er nu på tredje uge til søs ombord på den amerikanske destroyer USS HALSEY, hvorfra den danske stab leder Combined Task Force 151 (CTF151) i farvandet ud for Afrikas Horn.


20-01-2012
Møde mellem styrkechefer på åbent hav
Den danske chef for flådestyrken Combined Task Force 151 besøgte chefen for EU’s flådestyrke på det spanske flagskib SPS PATINO


19-01-2012
ABSALON er på havet igen med en ny besætning
ABSALON har skiftet besætning på Seychellerne og er igen tilbage i operationsområdet for deltagelse i NATO´s antipiraterioperation OCEAN SHIELD.


19-01-2012
Chefbesøg hos Operation Ocean Shield
Chefen for Flyvertaktisk Kommando og chefen for Søværnets Operative kommando var på besøg på Seychellerne.


16-01-2012
Danmark har overtaget kommandoen over Combined Task Force 151
Torsdag den 12. januar overtog Danmark for første gang kommandoen over CTF151, der er en forkortelse for Combined Task Force 151. CTF151 er en antipirateri flådestyrke i Combined Maritime Forces, der forkortes CMF.


15-01-2012
Undsatte gidsler har forladt ABSALON
De 14 undsatte gidsler, der siden sidste lørdag har opholdt sig om bord på ABSALON har forladt det danske krigsskib og er nu sikkert fremme på deres destination.


07-01-2012
Dansk flådefartøj undsætter 14 gidsler
Det fleksible støtteskib ABSALON har opbragt et formodet piratmoderskib i havet ud for Afrikas Horn.


03-01-2012
Søværnets Taktiske Stab skal lede international flådestyrke
Fra midten af januar og tre måneder frem overtager Søværnets Taktiske Stab kommandoen over flådestyrken Combined Task Force 151, der opererer ud for Somalias kyst.


30-12-2011
Challenger og pirateri
Det maritime overvågningsfly har i snart en måned opereret fra Seychellerne som led i NATO’s Operation Ocean Shield - en del af indsatsen mod pirateri langs Somalias østkyst, Afrikas Horn og i Adenbugten


27-12-2011
Dansk visit på det gode skib ABSALON
I forbindelse med sin tur til Kenya besøgte Nick Hækkerup mandag den 19. december 2011 det danske støtteskib ABSALON og dets besætning, da det anløb havnen i Mombasa.


14-12-2011
Den danske Challenger vist frem for ABSALON
Flyvevåbnet og Søværnet udvekslede erfaringer om antipirateri missioner, da besætningsmedlemmer fra støtteskibet ABSALON besøgte Challenger-bidraget.


14-12-2011
Antallet af kapringer ved Afrikas Horn er halveret
Statistikken for pirateri ved Afrikas Horn viser, at antallet af kapringer er halveret fra 2010 til 2011.


02-12-2011
Maritimt overvågningsfly på udkig efter pirater i det indiske ocean
Flyvevåbnets bidrag til NATOs Operation Ocean Shield, blev indledt efter planen, og der er nu fløjet to missioner fra Seychellerne.


29-11-2011
Challengeren er fløjet til Seychellerne på piratjagt
Et af Flyvevåbnets Challenger-fly er nu fløjet til Seychellerne for at deltage i pirateribekæmpelse i NATOs Operation Ocean Shield.


22-11-2011
ABSALON hjalp yemenitisk fisker
I den trafikerede Aden Bugt kom ABSALON i weekenden en yemenitisk fisker med motorproblemer til undsætning.


13-11-2011
Krigsskibet ABSALON har afvæbnet syv formodede pirater.
Krigsskibet ABSALON lokaliserede med hjælp fra et japansk overvågningsfly en skiff med syv formodede pirater ombord. På trods af fund af piraterirelaterede genstande var det vurderingen, at der ikke var grundlag for retsforfølgelse.


04-11-2011
ABSALON er på piratjagt ud for Somalia
Efter et kort havneophold i Djibouti er flådefartøjet ABSALON nu igen aktiv i NATOs antipiraterioperation Operation Ocean Shield.


01-11-2011
ABSALON genindtræder i dag i NATO’s antipiraterioperation
Det danske krigsskib ABSALON genindtræder i dag i NATO’s antipiraterioperation OPERATION OCEAN SHIELD.


31-10-2011
Forsvarschefen besøgte krigsskibet ABSALON
Forsvarschef general Knud Bartels besøgte krigsskibet ABSALON, der er på vej til Afrikas Horn for at deltage i NATOs antipiraterioperation Operation Ocean Shield.


28-10-2011
ABSALON har trænet bordingoperationer på Kreta
Under ABSALONs forlægning imod operationsområdet ved Afrikas Horn, har ABSALON besøgt NATO’s flådebase på Kreta for at gennemføre træning af sit bordinghold.


13-10-2011
ABSALON sejler til Afrikas Horn
Den 16. oktober 2011 drager flådefartøjet ABSALON mod Afrikas Horn for at bekæmpe pirateri.


18-08-2011
Eskadrille 723 træner antipirateri
Lynx-besætning træner antipirateri sammen med Søværnets fleksible støtteskibe.


30-06-2011
ESBERN SNARE er på vej hjem
Det danske krigsskib ESBERN SNARE, indsat i NATO’s Operation Ocean Shield, har haft travlt det sidste halve år. Siden årsskiftet har ESBERN SNARE opbragt og destrueret flere piratskibe og i den forbindelse reddet 36 gidsler.


19-06-2011
Danmark har overgivet 24 mistænkte pirater til retsforfølgelse i Kenya.
Danmark har i dag overgivet de 24 mistænkte pirater til retsforfølgelse i Kenya. ESBERN SNARE returnerer hurtigst muligt til Danmark.


17-06-2011
Danmark er vært for seminar om antipirateri
NATO har udpeget Danmark som værtsland for et seminar imellem NATO og Rusland omkring antipiraterioperationer.


09-06-2011
ESBERN SNARE forbliver i området
ESBERN SNARE forbliver i området ud for Afrikas Horn, mens mulighederne for retsforfølgning af de tilbageholdte formodede pirater fortsat undersøges.


09-06-2011
ESBERN SNARE hjalp afrikansk børnehjem
I forbindelse med et havneophold i Kenya fik besætningen om bord på ESBERN SNARE ryddet op i gemmerne og gav en større donation til et afrikansk børnehjem.


28-05-2011
ESBERN SNARE forbliver indtil videre i operationsområdet
24 formodede pirater har siden 12. maj 2011 været tilbageholdt på ESBERN SNARE. ESBERN SNARE forbliver i operationsområdet mens mulighederne, for at de kan retsforfølges, fortsat undersøges.


17-05-2011
16 befriede iranske gidsler er på vej hjem
ESBERN SNARE har i dag i en koordineret indsats med den iranske ambassade i Kenya ilandsat de 16 iranske søfolk, som ESBERN SNARE efter en ildkamp med pirater befriede fra et piratmoderskib i sidste uge.


15-05-2011
ESBERN SNARE har været i ildkamp med et piratmoderskib
Under ildkamp med et piratmoderskib blev fire formodede pirater dræbt og ti såret. Hverken de seksten gidsler, der også var på skibet, eller ESBERN SNARE’s besætning er kommet til skade ved hændelsen.


03-05-2011
Kenyas flådechef besøger Danmark
Chefen for Kenyas flåde, generalmajor S. J. Mwathethe, besøger i denne uge Danmark. Besøget er led i at igangsætte den danske støtte til det Østlige Afrika, og dermed også til Kenya.


01-05-2011
ESBERN SNARE: Undersøgelse af eventuel retsforfølgelse af 15 tilbageholdte er afsluttet
Søndag morgen ilandsatte ESBERN SNARE 15 tidligere tilbageholdte på den somaliske kyst.


11-04-2011
ESBERN SNARE redder 18 gidsler fra pirater
I rammen af NATO’s Operation Ocean Shield har ESBERN SNARE sammen med det hollandske krigsskib TROMP været indsat i en operation langs Somalis kyst.


24-03-2011
Ny besætning har overtaget ESBERN SNARE
ESBERN SNARE fik i løbet af et havneophold i Djibouti ny besætning og friske forsyninger. Skibet er derfor klar til at tage endnu en tørn i NATO Operation Ocean Shield.


10-03-2011
ESBERN SNARE har frigivet fire formodede pirater
Fire formodede pirater har siden 18. februar været tilbageholdt på ESBERN SNARE. De er nu frigivet.


09-03-2011
ESBERN SNAREs antipiraterioperation forlænges
Regeringen har i dag besluttet at forlænge ESBERN SNAREs deltagelse i NATO’s antipiraterioperation Ocean Shield.


14-02-2011
ESBERN SNARE: Yeminitiske søfolk overført til egen flåde
De to yeminitiske søfolk, som ESBERN SNARE fredag morgen 11. februar fandt blandt 16 formodede somaliske pirater, blev mandag morgen overført til den yeminitiske flåde i internationalt farvand.


13-02-2011
Piratangrebsgruppe sat ud af spillet af ESBERN SNARE
Krigsskibet ESBERN SNARE fangede fredag morgen en piratangrebsgruppe, der opererede fra et kapret skib. På det kaprede skib fandt man to gidsler.


09-02-2011
Påtalen imod 6 somaliere på ESBERN SNARE opgives
Statsadvokaten for Særlige Internationale Straffesager har opgivet påtalen imod 6 somaliere, der den sidste måneds tid har været tilbageholdt på ESBERN SNARE. I nat blev de sat i land i Somalia.


29-01-2011
ESBERN SNARE redder besætningsmedlemmer efter flugt fra pirater
To besætningsmedlemmer fra det kaprede handelsskib Beluga Nomination blev i går reddet af ESBERN SNARE, efter at de for flere dage siden flygtede fra ombordværende pirater i en redningsbåd midt i Det Indiske Ocean.


11-01-2011
Hverdag i operation OCEAN SHIELD for ESBERN SNARE
ESBERN SNARE er lige nu på patrulje i det Arabiske hav, som en del af NATOs antipiratoperation OCEAN SHIELD.


31-12-2010
ESBERN SNARE afvæbnede formodede pirater
Under sin patrulje i Aden Bugten afvæbnede ESBERN SNARE i går en båd med formodede pirater. De formodede pirater er fortsat tilbageholdt på ESBERN SNARE.


27-12-2010
Jul i Adenbugten
ESBERN SNARE, som nu med en ny besætning fortsætter patruljeringen som en del af NATOs antipiraterioperation OPERATION OCEAN SHIELD, har holdt en lidt utraditionel jul i Adenbugten ud for Somalia.


22-12-2010
ESBERN SNARE er startet på forlænget operation
Under et havneophold i Djibouti har ESBERN SNARE skiftet besætning og fået nye forsyninger ombord. Besætningsskiftet var en følge af skibets forlængede udsendelse i Aden Bugten.


15-12-2010
Skift af kommando ved Afrikas Horn
Danmarks opgave som leder af NATO’s stående flådestyrke gruppe 1 (SNMG1) og af NATO’s antipiraterioperation OPERATION OCEAN SHIELD er slut. Kommandoen er overdraget til henholdsvis Holland og Italien.


28-11-2010
Krigsskibet ESBERN SNARE kom et handelsskib til undsætning efter piratangreb.
Et boardinghold fra krigsskibet ESBERN SNARE gennemsøgte og sikrede handelsskibet MCL BREMEN efter et piratangreb den 26. november i det Indiske Ocean. MCL BREMEN er indregistreret i Antigua og Barbuda.


24-11-2010
ESBERN SNARE har afværget piratangreb og bortsprængt et piratfartøj
ESBERN SNARE har afværget et piratangreb på det norske handelsskib CARMENCITA og efterfølgende bortsprængt et piratfartøj.


15-11-2010
ESBERN SNARE pågriber formodede pirater
Tidligt i morges pågreb ESBERN SNARE en skiff med syv formodede pirater ud for Somalias kyst.


10-11-2010
Hollandsk ubåd fuldender sin opgave i NATOs antipirateri operation
I de sidste to måneder har den hollandske ubåd HNLMS Zeeleeuw (Søløven) været en del af NATOs Operation Ocean Shield, der har til formål at bekæmpe pirateri i havområdet ud for Afrikas Horn


05-11-2010
ESBERN SNARE har deltaget i en søredning i Aden Bugten
NATO har det sidste døgns tid haft ESBERN SNARE indsat i en eftersøgning efter skibsbrudne i Aden Bugten.


27-10-2010
ESBERN SNARE har bortsprængt et piratskib
Kommandoskibet ESBERN SNARE har under patrulje langs Somalias østkyst bortsprængt et af piraternes moderskibe. Herved er piraternes mulighed for at operere langt fra kysten begrænset


22-10-2010
Besætningsskifte på ESBERN SNARE
Under et havneophold i Mombasa, Kenya, har ESBERN SNARE skiftet besætning og helikopter samt har fået forsyninger om bord


15-10-2010
LYNX-helikopter på lang flyvetur
LYNX-helikopter S-170 blev i morges bugseret om bord på et transportfly. Helikopteren skal flyves til Afrika, hvor den skal afløse den hidtidige helikopter på ESBERN SNARE, der er kommandoskib for NATO-flådestyrken SNMG1


13-10-2010
ESBERN SNARE spotter piratlejre på Afrikas østkyst
Som en del af indsatsen imod pirateri i havområdet ud for Afrikas Horn, har ESBERN SNARE patruljeret langs Somalias kyst for at lokalisere piratlejre på land


30-09-2010
ESBERN SNARE på piratjagt
I ugerne op til et havneophold på Seychellerne havde det danske kommandoskib standset tre piratskibe.


29-09-2010
ESBERN SNARE har problemer med sin ene hovedmotor
Det danske kommandoskib ESBERN SNARE, som i øjeblikket indgår i NATO’s antipiraterioperation ved Afrikas Horn, har problemer med sin ene hovedmotor.


24-09-2010
ABSALONs besætning pudser stilen af inden turen går til Aden Bugten
I de sidste tre uger har ABSALONs besætning gjort klar til at blive sendt i antipiraterioperationer ved Afrikas Horn, ved at træne med Frømandskorpset og ved at deltage i øvelse NORTHERN COAST.


13-09-2010
Krigsskibet ESBERN SNARE afvæbner endnu en gang formodede pirater
For tredje gang inden for tre dage har krigsskibet ESBERN SNARE i nat afvæbnet en båd med formodede pirater ud for Somalias kyst.


11-09-2010
ESBERN SNARE afvæbner igen formodede pirater
Krigsskibet ESBEN SNARE har for anden dag i træk afvæbnet fartøjer med formodede pirater i Aden Bugten.


10-09-2010
ESBERN SNARE afvæbner formodede pirater
Kommandoskibet ESBERN SNARE har i dag afvæbnet 7 formodede pirater i Aden Bugten. De formodede pirater overgav sig først efter brug af varselsskud.


29-08-2010
Krigsskibet ESBERN SNARE afværgede piratangreb i Adenbugten
Krigsskibet ESBERN SNARE afværgede i går, sammen med den international anti-pirat styrke, flere piratangreb mod det panamansk flagede skib Caribbean Carrier og det norsk flagede skib Hoegh Oslo, som begge sejlede gennem Adenbugten.


27-08-2010
ESBERN SNAREs besætning på march i Adenbugten
Besætningen på ESBERN SNARE har gået 25 kilometer i uniform og med udrustning på skibets helikopterdæk. ESBERN SNARE er kommandoskib for NATOs stående flådestyrke, der i øjeblikket opererer i Aden Bugten


17-08-2010
Medaljer til ABSALONs besætning
I forbindelse Danmarks Flådes 500 års jubilæum fik ABSALONs besætning i søndags overrakt medaljer


05-08-2010
Danmark har igen overtaget ledelsen af NATO's antipiraterioperation
NATO’s stående flådestyrke SNMG1 er tilbage i NATO’s antipiraterioperation Operation Ocean Shield ved Afrikas Horn. Flådestyrken ledes af Danmark fra kommandoskibet ESBERN SNARE.


15-07-2010
ESBERN SNARE har afløst ABSALON i NATO-flådestyrke
I går aftes afsejlede ESBERN SNARE med kurs mod Adenbugten. Skibet har nu afløst søsterskibet ABSALON som kommandoskib for NATOs flådestyrke SNMG1.


05-07-2010
ABSALON på vej hjemover
Efter seks måneders deployering som kommandoskib for NATOs stående flådestyrke SNMG1 har ABSALON nu sat kursen mod Frederikshavn. Her er søsterskibet ESBERN SNARE klar til afløsning


24-04-2010
Mødes og skilles – og mødes igen
Fredag den 23 APR var der besætningsskift på ABSALON, der siden januar har været kommandoskib for NATOs stående flådestyrke SNMG1.


24-03-2010
ABSALON på vej mod nye udfordringer
ABSALON og resten af NATO´s flådestyrke gruppe 1 (SNMG1) har for en stund afsluttet sin deltagelse i antipiraterioperationen Operation Ocean Shield.


24-03-2010
Bevæbnet til tænderne
Absalon er lige nu på vej hjem fra Afrikas Horn. Med ombord har de et rædselskabinet med konfiskerede piratvåben.


18-03-2010
ABSALON og deltagelsen i TF150 dokumenteres på Discovery Channel
Tv-kanalen Discovery Channel viser søndag den 21. marts kl. 2000 dokumentarprogrammet Mighty Ships – HDMS ABSALON.


12-03-2010
SNMG1 overdrager ansvaret for NATOs antipiraterioperation
Den 12. marts var der i Aden Bugten operativ overlevering af ansvaret mellem NATOs to stående flådestyrker SNMG1 og SNMG2.


11-03-2010
Forsvarschefen besøger Absalon
Forsvarschef Knud Bartels besøger det danske skib Absalon, som deltager i kampen mod pirateri ved Afrikas Horn.


04-03-2010
ABSALON sænker piratfartøjer ud for Somalias østkyst
NATO har siden 25. februar haft ABSALON i en offensiv anti-piraterioperation ud for Somalias østkyst. Foreløbig er tre piratmoderskibe sat ud af spillet, og piraternes evne til at gennemføre togter langt fra land er blevet grundigt svækket.


01-03-2010
ABSALON igen i aktion
NATO oplyser i en pressemeddelelse, at ABSALON igen er engageret i en anti-pirateri operation.


07-02-2010
ABSALON forhindrer pirateri igen
Natten mellem lørdag og søndag 7. februar var ABSALON igen i aktion mod formodede pirater i Adenbugten.


05-02-2010
ABSALON undsætter fragtskib efter piratangreb - opdateret
ABSALON har nu afsluttet operationen, hvor et fragtskib blev undsat efter et piratangreb.


05-02-2010
ABSALON undsætter fragtskib efter piratangreb
ABSALON kom tidligt i morges et fragtskib til undsætning i Aden Bugten, efter at pirater havde forsøgt at kapre skibet.


01-02-2010
ABSALON i aktion ved Afrikas Horn - opdateret
I forbindelse med sin indsættelse i den dansk ledede NATO OPERATION OCEAN SHIELD i Adenbugten var ABSALON i går i aktion.


25-01-2010
Danmark og ABSALON overtager ledelsen over SNMG1
For første gang i NATOs historie står Danmark i spidsen for en af NATOs stående fregatstyrker, der blandt andet bekæmper pirateri ved Afrikas Horn.


11-01-2010
Kort stop for ABSALON
Kommandoskibet ABSALON laver et kort stop med henblik på at modtage smøreoliepumpe, inden de fortsætter gennem Middelhavet.


31-03-2009
ABSALON afslutter piratjagt
Efter otte måneder sætter ABSALON nu kursen imod Danmark.


04-12-2008
Formodede pirater blev til skibbrudne
En særdeles uventet situation opstod i dag i Aden bugten da formodede pirater på grund af havari på deres båd blev til skibbrudne.


03-12-2008
Pirater rækker hænderne i vejret
ABSALON modtog til morgen melding om, at et panamansk indregistreret fragtskib var under angreb af pirater. Af endnu ukendte årsager afbrød piraterne angrebet.


11-11-2008
Besætningen på ABSALON skiftet – operationen fortsætter
Besætningen på det danske krigsskib ABSALON, der opererer i Aden Bugten, er blevet afløst af besætningen fra søsterskibet ESBERN SNARE


06-11-2008
Dansk støtte til lokal kapacitetsopbygning i Djibouti
Som et led i Danmarks deltagelse i Task Force 150 i Aden Bugten er der indgået en aftale mellem Danmark og Djibouti om dansk støtte til kapacitetsopbygning. Aftalen er inden for rammen af Danmarks maritime opgave i regionen.


05-11-2008
Hvordan finder man en pirat?
For anden dag i træk lykkedes det i går at konfiskere våben fra to piratfartøjer i Aden Bugten.


05-11-2008
ABSALON på patrulje i somalisk farvand
Den dansk ledede flådestyrke Task Force 150 var i dag på patrulje i somalisk farvand tæt på byen Boosaaso. Det var det danske krigsskib ABSALON, der løste opgaven.


04-11-2008
Endnu en piratfangst i Aden bugten
Det danske krigsskib ABSALON har til aften igen tilbageholdt to piratfartøjer og fundet våben ombord


03-11-2008
ABSALON opbringer piratskibe og konfiskerer våben
ABSALON helikopter opdagede til eftermiddag to formodede piratfartøjer i Aden-bugten under en overvågningsflyvning.


02-11-2008
Dansk tankskib under beskydning
Et dansk tankskib under beskydning af pirater.


30-10-2008
Jurist klarer paragrafferne under Task Force 150
Militærjurist Mathias Buch er midt i karrierens til dato mest komplekse opgave. Han holder styr på juraen under Danmarks ledelse af Task Force 150.


29-10-2008
ABSALONs helikopter igen klar til piratjagt
Helikopteren på det danske krigsskib ABSALON er igen klar til piratjagt i Aden Bugten.


28-10-2008
Samarbejde i Aden-bugten
I den kommende tid gennemfører den dansk ledede flådestyrke Task Force 150 en øvelse sammen med Yemens kystvagt. Formålet er at gøre kystvagten bedre til at klare de mange udfordringer i området – ikke mindst smugleri.


27-10-2008
Det store overblik
Brug af overvågningsfly er af afgørende betydning for, at Task Force 150 kan levere varen i Aden-bugten. I staben arbejder to officerer på fuld tid for at sikre overblikket.


26-10-2008
Ny besætning klar til Task Force 150
6. november sætter ESBERN SNAREs besætning kurs mod støtteskibet ABSALON.


24-10-2008
Piratjagt midlertidigt indstillet
Det danske krigsskib ABSALON har midlertidigt indstillet piratjagten i Aden bugten.


21-10-2008
Det danske krigsskib ABSALON beskyder mindre ubemandet piratfartøj
ABSALON forsøgt i eftermiddags at bringe piratfartøjer til standsning.


20-10-2008
Det danske krigsskib ABSALON afgiver varselsskud
Det danske krigsskib ABSALON afgav til eftermiddag varselsskud mod formodede piratfartøjer i Aden Bugten.


18-10-2008
Forsvarschefen besøger ABSALON
Inden ABSALON i begyndelsen af denne uge igen drog ud på patrulje, var Forsvarets øverste chef, admiral Tim Sloth Jørgensen, på besøg om bord.


15-10-2008
Hvor trådene samles
Gennem den seneste tid har der været megen opmærksomhed om krigsskibet ABSALONs deltagelse i Task Force 150. Men Absalon er ikke den eneste danske enhed i styrken. Hele styrken ledes af en dansk stab – nemlig Søværnets Taktiske Stab, i daglig tale STS.


02-10-2008
ABSALON atter på patrulje i Aden-bugten
Krigsskibet ABSALON har netop foretaget forsyningsanløb i Muscat, hovedstaden i OMAN. Efter forsyningsanløbet genoptog ABSALON patruljeopgaven i Aden-bugten.


24-09-2008
ABSALON på diskret mission.
Kl 0100 natten til onsdag dansk tid blev de 10 formodede pirater fra ABSALON ilandsat på en strand i Somalia ved hjælp af hurtiggående indsatsfartøjer.


20-09-2008
ABSALON har endnu engang forhindret piratangreb
ABSALON har endnu engang forhindret piratangreb. Tre skibe boardet og våben konfiskeret.


18-09-2008
ABSALON konfiskerede våben
ABSALON fandt ved inspektion af de to formodede piratfartøjer våben og stiger.


17-09-2008
ABSALON har først på eftermiddagen opbragt to formodede piratfartøjer i Aden Bugten.
De to fartøjer bestod af en mindre hurtiggående Skif, samt et andet mindre fartøj. De formodede pirater er nu om bord på ABSALON.


16-09-2008
Danmark nu i spidsen for international flådestyrke ud for Afrika
Den internationale maritime koalitionsstyrke Task Force 150 er nu under dansk kommando.


07-09-2008
Krigsskibet ABSALON afværger piratangreb
Det danske krigsskib ABSALON har til eftermiddag medvirket til afværgelse af yderligere piratangreb i Aden bugten ved Afrikas Horn.


04-09-2008
Piratangreb afværget af den internationale koalitionsstyrke TF-150
Det danske krigsskib ABSALON var i går med til at afværge et piratangreb i Aden Bugten. Samtidig blev endnu et skib kapret i området.


03-09-2008
Travl begyndelse for ABSALON
ABSALON er allerede i fuld gang med at løse opgaver i Aden Bugten


29-08-2008
Danmark stiller krigsskib til rådighed i piratfarvand før planlagt
På baggrund af den seneste uges piratangreb på flere civile skibe i Aden Bugten er indsættelsen af det danske krigsskib ABSALON blevet fremrykket.


20-08-2008
Dansk flådefartøj på vej mod piratfarvand
Det danske flådefartøj ABSALON er netop nu på vej mod farvandet ud for Afrikas Horn, hvor et malaysisk tankskib i går blev kapret af pirater.


18-08-2008
Afsejling med forventninger og vemod
Der var kram og farvelkys til familie og venner, da besætningen på ABSALON i går sejlede mod Afrikas Horn.


17-08-2008
ABSALON satte kurs mod Afrika
Søndag sagde ABSALON, specialstyrker og STS farvel til Danmark. Opdateret med billeder kl. 17:15


12-08-2008
Søværnets Taktiske Stab skal lede multinational flådestyrke i kampen mod terrorisme og pirateri
Det danske orlogsskib ABSALON sejler fra Frederikshavn den 17. august med kurs mod Afrikas Horn.


11-08-2008
ABSALON klar til international operation
ABSALON og Søværnets Taktisk Stab sætter 17. august kurs mod Afrika.


14-05-2008
Afpudsning af Task Force 150 formen
Søværnets Taktiske Stab og ABSALON har de sidste tre uger fået afpudset formen inden de afsejler til Task Force 150 ved Afrikas Horn.


13-05-2008
Global kamp mod pirater
Fælles kamp mod pirater er på dagsordenen, når militærfolk og repræsentanter fra civile, maritime organisationer fra hele verden mødes i København i disse dage.


26-03-2008
Briefing X: Ved Afrikas Horn
Briefing X handler på fredag om søværnets missioner ved Afrikas Horn. Se mere på dk4 kl. 20.30.


04-03-2008
ABSALON gør klar til TF 150
Øvelsen AUT BATT 08 er en glimrende platform til at træne mange af de forhold, der kan være udslagsgivende for en optimal løsning af opgaven ud for Afrika