Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Skive Kaserne
Forsvarets logo (link til Forsvarskommandoens hjemmeside)
26. maj 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
1 Panseringeniørbataljon 
  
1    2 
  Velkomst   
 3

”Vi baner vejen – hele vejen”

 3

 Velkommen til 1 PNIGBTN ved Ingeniørregimentet på Skive kaserne.

 

1. Panseringeniørbataljon har til opgave at levere kampingeniørstøtte til Hærens øvrige enheder, primært i form af mobilitetsfremmende opgaver for egne styrker, mobilitetshindre modstandernes bevægelser og understøtte med overlevelses-foranstaltninger.  Opgaverne udføres bl.a. som støtte til brigaden og kampbataljonerne.

Da opgaverne skal kunne udføres under kamp og beskydning er bataljonens enheder pansrede og mekaniserede med en pallet af forskellige specialiserede ingeniørkøretøjer.

1. Panseringeniørbataljon bygger på Hærens ingeniørbataljon og panseringeniørkompagnierne fra brigaderne før 2005. Bataljonen er formeret i den nye organisation i 2011 med to ingeniørkompagnier og er i 2014 omorganiseret i tre kompagnier.  Bataljonen består aktuelt af en stab, 1. Panseringeniørkompagni, 2. Mekaniserede Ingeniørkompagni og 8. Parkkompagni – i alt tæller bataljonen i underkanten af 450 soldater.

Bataljonen uddanner såvel Stående Styrke som Hærens Reaktionsstyrke og opstiller bl.a. sammensatte ingeniørenheder - primært i form af ingeniørkompagnier - til Hærens Reaktionskampgrupper. Bataljonsstaben indgår i brigadestaben og bataljonskampgrupperne med stabsofficerer og øvrigt stabspersonel med ingeniørmæssige kompetencer. Opstillingen målrettes beredskaber og konkrete indsættelser, og bataljonen uddanner og samvirker ingeniørbidragene med Hærens øvrige enheder i samarbejde med brigaderne.

Ingeniørsoldaten er kernen i opgavernes udførelse og besidder såvel gode infanterimæssige egenskaber som ingeniørfaglige kompetencer for at overleve kampen og støtte andre på kamppladsen.

Det professionelle virke som ingeniørsoldat skaber grundlaget for hurtige og målrettede opgaveløsninger til tiden. Bataljonen er derfor karakteriseret ved fleksibilitet, ansvar, vilje og initiativ til at samarbejde. Fundamentet er løsnings-orientering, loyalitet over for opgaven og enheden, ærlighed, gensidig tillid og respekt – hvor vi stiller krav til hinanden og kontrollerer. Bataljonens udvikling er præget af konstruktiv dialog.

Bataljonen tilstræber et højt informationsniveau med præcise informationer, der deles hurtigt.

Bataljonens motto er  "Vi baner vejen - hele vejen"