Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Søværnets Officersskole
Forsvarets mærke
28. januar 2015

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Praktikant på SOS 
I uge 47 var Andreas Hertz Larsen i praktik på SOS og han har skrevet om sin uge:
08-12-2011 - kl. 08:48
Praktikantens besøg på værksted

Jeg Andreas Larsen havde fornøjelsen af at være i praktik hos jer i uge 47 som på flere planer var super interessant for mig, og gav mig et godt indblik i en lovende videregående uddannelse i lederskab. Udover dette, var det også en stor oplevelse for mig at komme ind på jeres skole, da min far har undervist der som noget af det sidste i hans tjeneste periode.

I min uge hos jer har jeg fået et unikt billede ind i den uddannelse som I kadetter skal igennem. Det som skal gøre jer til officerer i den danske flåde. Jeg har set at vejen til den verden som min far engang selv var del af, det unikke venskab og de stærke forbindelser det medfører, ikke er så hård som jeg gik og troede.

I min uge hos jer, har jeg haft mange gode små og store oplevelser, og jeg har da også fået noget at tænke: over, om ikke også jeg skulle slå min vej forbi SOS når jeg selv bliver færdig med gymnasiet.

Mit personlige program har været baseret på "Vi tager det som det kommer og så kigger vi på det hvis der skulle vise sig nogle muligheder" det har fungeret helt perfekt for mig da jeg har været hos jer netop for at se hverdagen, ikke et skræddersyet skema.

Da jeg stillede om morgenen den første dag blev jeg mødt af Frank Caspersen, en venlig og åben mand, med et overskud kun set få andre steder. Efter at være blevet anvist et sted i slyngelstuen (rum 142) hvor jeg kunne lægge mine ting, fik jeg en præsentations runde hos chefen og stabschefen, lærerne m.m. hvor jeg kunne få præsenteret mig selv.

Derefter gik dagene hurtigere end jeg havde forventet, om tirsdagen fik Frank og jeg lavet noget praktisk løfte arbejde nede i havnen og han fik vist mig rundt på området. Frank viste mig også hvad hans eget arbejde indeholdt, hvor han kan citere mig for at sige " Frank, hvis jeg havde dit arbejde ville jeg gå ned med stress"

Onsdag blev jeg koblet på KL Jesper A. Velling, som tog mig med til overværelse af teknik holdet i timen hvor de svejsede og filede løs på deres terninger og kasser. Efter frokost overværede vi en time som handlede om lastning af et skib, med last som ville være i stand til at kunne rykke sig rundt. Nu skal jeg så være helt ærlig og indrømme, at jeg generelt er noget af et pløk til matematik, så jeg vil ikke prøve at spille smart og påstå at jeg forstod det.

Torsdag gik stille og roligt som mandag og tirsdag med lidt spredt aktivitet, kig på daglig rutine og gennemgang af mødet om 2011 julefrokost buffet, som desværre er blevet "hemmeligt stemplet" så jeg ikke kan inkludere detaljerne her.

Fredag måtte jeg ud af køjen klokken 05:15 for at være på skolen klokken 08:00, jeg bor I Hillerød som er 1 time og 45 minutters rejse til holmen. Da jeg så endelig mødte op var der morgensamling som jeg nød meget. Jeg går selv på en privat skole som holder morgensamling hver dag, dog slet ikke nær så flot og organiseret som jeres.

Fredagen forløb stille og roligt, jeg var med til en engelsk time midt på dagen, og jeg følte mig godt velkommen, og set ligelig med alle andre (Sådan er det uheldigvis ikke altid, når man kommer ud til et praktik sted.)

Jeg hørte dog noget den sidste dag, som jeg undrede mig meget over. SOS stoppede åbenbart med at tage praktikanter for et stykke tid tilbage, fordi man mente, at de ikke fik nok ud af det og at det derfor kunne være det samme. Der må jeg altså være uenig med dem der har bedømt det sådan. Jeg mener selv at jeg har fået meget ud af det, både viden, og indblik i sådan en virksomhed som Søværnet og uddannelsen der hører dertil. En ting er dog klart, at praktikanten skal som krav være meget interesseret i søværnet og miljøet omkring det, da jeg ellers kan se, at man måske ville miste fokus og interesse.

Jeg takker jer alle for en vidunderlig uge. God Jul og godt Nytår!