Maskingevær skydning på Agenor

Selv om fregatten ikke oplever aggressiv adfærd fra andre aktører i området, er det vigtigt at holde sig skarp. Skydning med tungt og let maskingevær skal løbende vedligeholdes.

Af Forsvarskommandoen

AGENOR – Det danske fregatbidrag til Hormuz-strædet

Iver Huitfeldt har i den forgangne uge patruljeret i Oman-bugten på den østlige side af Hormuz-strædet. Bugten er præget af stor aktivitet fra civile skibe, der enten skal ind i Golfen, fisker eller skal anløbe havnene i området. Omanbugten er et større farvand end Golfen, og derfor er der også mere plads til øvelsesaktivitet. Ugen har blandt andet budt på øvelsesskydning, ligesom muligheden for at gennemføre træning mellem enhederne blev udnyttet, da den franske fregat FS Languedoc passerede Iver Huitfeldt.

 

 

Operation Barkhane - Mali

Det danske helikopterbidrag kan tydeligt mærke, at operationstempoet er steget igen. De allierede styrker på jorden er meget aktive, og det afstedkommer blandt andet et stort behov for genforsyninger.

Da afstanden mellem basen, hvor helikopterne er placeret, og landstyrkerne er op til 400 kilometer, bliver det nogle lange dage for besætningerne. Rekorden er indtil videre cirka otte timer i sædet.

Når helikopterne vender tilbage til basen, står mekanikerne klar til at udbedre slid og fejl på helikopterne.

 

 

Resolute Support – Afghanistan

Ugen hos det danske sikrings- og eskortebidrag er gået med uddannelse for at kunne opretholde et højt fagligt niveau. Bidraget har gennemført uddannelse i håndtering af improviserede sprængladninger i samarbejde med amerikanske specialister, der er tilknyttet New Kabul Compound, hvor bidraget har hjemme.

 

Ugens store begivenhed har været ”breaching”-uddannelsen. Den danske beredskabsstyrke uddannes til at kunne komme allierede og andre samarbejdspartnere til undsætning, hvis de skulle sidde fastklemt i et pansret køretøj. De pansrede køretøjer er svære at komme ind i, da de er lavet til at kunne modstå sådanne angreb. Derfor har den danske beredskabsstyrke i samarbejde med det nationale støtteelementfået lov til at bruge skrottede pansrede køretøjer til at øve på.

 

Britiske samarbejdspartnere støttede med dygtige instruktører under uddannelsen og demonstrerede de redskaber, der er til rådighed, når soldaterne skal bryde ind i de pansrede køretøjer.

 

Enhanced Forward Presence – Den fremskudte danske tilstedeværelse i Estland

Efter at have trænet på en helt ny kørebane for kampkøretøjer uden for lejren i Tapa har Vidarkompagniet og støtteenhederne i det danske bidrag i Estland deltaget i øvelse Furious Bugle. 

 

Under øvelsen trænede soldater fra Danmark og Storbritannien side om side i den britiskledede NATO Battle Group.

 

Allerede lørdag gør enhederne igen klar til at rykke ud. Denne gang til øvelsen Iron Spear, som blandt andet indeholder en skydekonkurrence for infanterikampkøretøjer.

Infanterikampkøretøj på kørebanen i Tapa

Infanterikampkøretøj på kørebanen i Tapa

Infanterikampkøretøj på kørebanen i Tapa

Foto: Presseofficeren

 


Operatørbidraget – De Forenede Arabiske Emirater

De danske luftkommando- og kontroloperatører indgår fortsat i bemandingen ved den amerikanske luftkommando- og kontrolcentral på Al Dhafra-luftbaseni de Forenede Arabiske Emirater, hvor de støtter koalitionens missioner med overvågning og koordinering af luftrum og lufttrafik.

 

COVID-19-restriktionerne på basen og i landet er fortsat gældende. Restriktionerne bliver gradvist justeret.

Nødvendige (vis detaljer)

  • Systemcookies Episerver

Intern statistik (vis detaljer)

  • Siteimprove

Tredjeparts (vis detaljer)

  • Facebook
  • Twitter
  • Google