Danske Leopard 2A7-kampvogne på deres første internationale øvelse.

Danske Leopard 2A7-kampvogne på deres første internationale øvelse. Foto: Tue Skals / Forsvaret

Af Forsvarskommandoen

 

De danske soldater fra Jyske Dragonregiment tiltrækker sig en del opmærksomhed med deres opdaterede Leopard 2A7-kampvogne i lejren, hvor både britiske og amerikanske soldater holder til. Og det er der en helt særlig grund til.

 

De 14 danske kampvogne, som 2. Kampvognseskadron har taget med til øvelsen i Polen, er efter opdateringen en af de mest moderne kampvogne i verden.

 

“Vi har haft en del tid med de nye kampvogne hjemme i Danmark. Men det er første gang vi har dem med i udlandet og vi er selvfølgelig spændte på at køre i dem ved siden af vores britiske og amerikanske kollegaer,” fortæller chef for panserbataljonen oberstløjtnant Kristian Kold.

 

Stor interesse fra andre nationers soldater i de opgradede danske kampvogne.

Stor interesse i at se hinandens kampvogne under øvelsen i Polen. Foto: Tue Skals / Forsvaret

Defender Europe

Øvelsen i Polen er en længe planlagt amerikansk øvelse, der hedder ’Defender Europe 22’, der skal demonstrere NATOs evne til hurtigt at opbygge kampkraft i Østeuropa. Det vil sige at deployere og indsætte styrker i stor skala og samtidigt.

 

Defender Europe er en samlende overskrift for en lang række amerikanske øvelsesaktiviteter i Europa i løbet af maj. I Drawsko Pomorskie i Polen, hvor de danske kampvogne øver, deltager omkring 18.000 soldater fra en stribe NATO-lande.

 

Læs mere om den danske opgave i Defender Europe 22 her: Danske kampvogne på vej til Polen

 

Træning til NATO-mission

Den danske kampvognseskadron, der er i Polen, skal senere på året udsendes til Estland som en del af NATO-missionen ’enhanced Forward Presence’. Derfor bliver øvelsen i Polen også brugt til at certificere de danske soldater, så de er klar til den kommende opgave i Estland.

 

Danmark har lige nu udsendt godt 200 soldater til Estland, hvor Forsvarets løbende har bidraget til NATOs fremskudte tilstedeværelse i Baltikum.

 

Video: Tue Skals / Forsvaret