Ingeniørregimentets soldater i felten.

Ingeniørregimentets soldater i felten. Foto: Forsvaret / Heri Hammer Niclasen

Regimentet består af en chef og en regimentsbefalingsmand, Tjenestegrensinspektionselementet, Engineer Cell, Garnisonsstøtteenheden, tre professionelle bataljoner og en reservebataljon.

 

Her kan du læse mere om vores tre enheder.

 

1 Panseringeniørbataljon

Kampingeniører – i vores tilfælde også benævnt panseringeniører, fordi de bevæger sig rundt i pansrede køretøjer - indsættes sammen med Hærens kamptropper, hvor de baner vejen i felten. Panseringeniørerne er eksperter i at bygge broer til køretøjer, udbedre veje, fjerne miner og så videre. Med andre ord: når soldaterne ikke kan komme frem er det os, der hjælper og støtter dem. Vi kan også gøre det modsatte i forhold til fjenden, eksempelvis udlægning af miner og opstilling af forhindringer såsom pigtråd, bortsprængning af broer osv.

 

Kampingeniørerne baner hele vejen fra brigadens bagerste til forreste soldat. Vi bygger lejren, hvor soldaterne sover og hviler. Vi er med andre ord Hærens et multi-tool til gavn for kampenheder, kampstøtteenheder og støtteenheder. Vores motto er: Vi baner vejen – hele vejen.

 

2 EOD–bataljon

Bataljonen står for ammunitions-, bombe- og minerydning og varetager året rundt det nationale ammunitionsrydningsberedskab (herunder bomberydningsrobotten ”Rulle Marie”), som årligt er indsat ca. 1000 gange.

 

Bataljonen uddanner hvert år cirka 600 værnepligtige i Hærens Basisuddannelse (HBU) og 160 soldater i Hærens Reaktionsstyrkeuddannelse (HRU).

 

Vi uddanner også personel i EOD- og SEARCH-specialerne. ”EOD” er engelsk og er en forkortelse for Explosive Ordnance Disposal. ”Search” er et speciale, hvor vores soldater er eksperter i at afsøge et område - det kan være alt fra biler, personer, bygninger, områder, skibe, fly m.v.

 

Ofte er de to specialer afhængige af hinanden. Det så man for eksempel under ISAF-missionen i Afghanistan, hvor både EOD- og SEARCH-specialerne understøttede de britiske EOD-hold, benævnt Brimstone. Brimstone-folkene var ud over bortsprængning og fjernelse af miner og improviserede sprængladninger også uddannet i at adskille og identificere metoder og materialevalg for på den måde at finde frem til, hvem der stod bag fremstillingen. Flere ingeniørsoldater har fået denne udvidede uddannelse.

 

3 CBRN- & Konstruktionsbataljon

Vi løser store og små opgaver både nationalt og internationalt. Bataljonen har kontinuerligt udsendt større eller mindre enheder på Forsvarets internationale missioner.

 

CBRN-enheden er eksperter i at arbejde med det kemiske, biologiske, radiologiske og atomare beredskab.

 

Ingeniørregimentets konstruktionssoldater sørger for eksempel for, at Hærens soldater har sikre og gode lejre at bo og overnatte i på missioner og i felten.

 

Vi er ingeniørsoldater med stor respekt for opgaverne, der stilles, og stolthed over opnåede resultater og faglighed. Vores motto er: Alt-Altid-Alle steder.

Sidst opdateret 19. august, 2020 - Kl. 11.53

Nødvendige (vis detaljer)

  • Systemcookies Episerver

Intern statistik (vis detaljer)

  • Siteimprove

Tredjeparts (vis detaljer)

  • Facebook
  • Twitter
  • Google