Kasper er ny leder på KFUM Soldaterhjem ved Trænregimentet

Kasper er ny leder på KFUM Soldaterhjem ved Trænregimentet

Tekst: Bjarke Friis, KFUM's Soldatermission / Foto: Trænregimentet

 

37-årige Kasper Klarskov fra Hjørring har en alsidig baggrund. Som uddannet snedker, der har arbejdet som både salgsleder og handicapmedhjælper samt læst teologi, kunne man næsten betegne Kasper som cand. lidt af hvert. Samtidig passer Kaspers ønsker om et åbent og rummeligt hjem som fod i hose til KFUM's Soldaterhjem.

 

- Mange ting bliver bedre af at dele dem. Det har vi oplevet med vores hjem, fortæller den nyansatte leder af KFUM's Soldaterhjem ved Aalborg Kaserne i Nørresundby. Kasper Klarskov husker både tilbage på den tid, han og familien havde, da de boede på Nørrebro i København. Her var det ikke usædvanligt, at de var 15-20 stykker, der spiste aftensmad sammen. Opgangen virkede som et helt bofællesskab. Men den kommende soldaterhjemsleder tænker også tilbage på sin barndom, hvor særligt morfars hus var meget rummeligt. Det har formet Kasper, der nu vil praktisere disse tanker på KFUM's Soldaterhjem Aalborg fra 1. marts så snart coronasituationen tillader det.

 

Regimentschefen og Regimentsbefalingsmanden besøger Kasper på KFUM

Regimentschefen og Regimentsbefalingsmanden byder Kasper velkommen til Trænregimentet.

 

Skrækeksemplet Hyacinth

”Et hjem for mig er et sted, der står åbent. Fru Hyacinth står for mig som et skrækeksempel, fordi alt i hendes hjem bliver til en facade, der står i kontrast til virkeligheden. I vores hjem lægger vi vægt på substans. Vi lægger vægt på, at der altid er mad nok, også selvom der lige kommer et par ekstra”, fortæller Kasper. Derfor kan de godt have gæster uden at have støvsuget først.

 

Kasper er gift med Maria, der er uddannet fysioterapeut og arbejder i Vrå. Sammen har de tre børn i alderen 4 til 9 år. Desuden har de to plejebørn på 7 og 11 år, som de tager sig af indtil videre. Kasper er opvokset i en baptistkirke på Midtsjælland. I tre år var Kasper hjælpepræst ved Baptistkirken i Herlev ved siden af sine teologiske studier. Da familien flyttede til Nordjylland i 2016, blev de en del af den lokale baptistmenighed. De seneste år har de dog fundet mere og mere ind i den lokale folkekirke. ”For os er det vigtigt, at kirken er lokalt nærværende og relevant”, forklarer Kasper. Man fornemmer tydeligt, hvordan rummeligheden for Kasper bliver et konkret udtryk for den kristendom, som familien praktiserer.

 

Kærlighed og respekt

KFUM's Soldaterhjem i Aalborg rummer også otte etværelses lejligheder i SoldaterRekreation, som Kasper tillige bliver leder for. Om dette fortæller Kasper: ”Jeg synes det er forbilledligt, at KFUM har fået det tillidshverv, at have veteraner boende. Det er spændende, at det ligger sammen med soldaterhjemmet”.

 

I forhold til veteranarbejdet er Kasper præget af det kirkelige budskab: Vi kan ikke gøre os fortjent til Guds kærlighed. Derfor skal alle mennesker have en chance til, og en chance til, og en chance til...

 

Kaspers egne erfaringer har også præget ham. I folkeskolen gik han i en klasse, hvor hver tredje elev havde fysiske handicap. Siden dengang har det været naturligt for Kasper at hjælpe andre mennesker. For et par år siden arbejdede Kasper som personlig hjælper for en person med ALS, og han mener, alle har fortjent en god behandling. ”Jeg ser nogle paralleller fra mine erfaringer til arbejdet med veteraner, og jeg lægger vægt på at hjælpe dem, der oplever, at livet har kastet nogle dårlige terninger. Det gør man med kærlighed og respekt”, mener den kommende leder.

 

Regimentschefen og Regimentsbefalingsmanden besøger Kasper på KFUM

Kasper med Regimentsbefalingsmanden og Regimentschefen ved "Grejhylderne".

 

Købmand

Jobbet som soldaterhjemsleder er både kompleks og krævende. Derfor er det svært at finde én faglighed, der dækker hele bredden. Men Kasper kommer med forskellige erfaringer i bagagen, der alt sammen kan være brugbare redskaber i jobbet. En væsentlig erfaring i forhold til soldaterhjemmets købmandsskab fik Kasper, da han boede på Nørrebro i København. Her var han ansat i Føtex, og arbejdede sig i løbet af kort tid op som salgsleder. At Kasper er uddannet snedker, får han helt sikkert også glæde af, når arbejdspladsen fremover bliver KFUM's Soldaterhjem.

 

Kasper er ny leder på KFUM Soldaterhjem ved Trænregimentet

Kasper foran disken ved KFUM Soldaterhjem.

 

Gode fritidsfaciliteter

For Kasper har det stor betydning, at familien bakker om dét, der bliver deres nye tilværelse. ”Da vi havde vores børn med for at se soldaterhjemmet første gang, var de helt solgt. For dem ligner det en SFO”, husker Kasper. Dog er der lagt op til en lidt forsigtig opstart. Foreløbig er soldaterhjemmet lukket for besøg frem til påske ligesom caféer og andre spisesteder. Samtidig er Kasper ved at renovere deres hus i Tårs, men i løbet af et til halvandet år flytter familien ind i lederboligen, der er bygget sammen med soldaterhjemmet.

Når den nye hverdag kommer til at indfinde sig på KFUM's Soldaterhjem Aalborg, skal der nok blive tryk på. Fysisk er soldaterhjemmet meget rummeligt, og samtidig er det ét af de steder, hvor der er rigtig mange soldater, eftersom Aalborg Kaserne er en stor arbejdsplads.

 

- For de unge soldater er det også en meget formativ periode. Jeg glæder mig virkelig til at møde soldaterne med nogle sunde værdier og det kristne evangelium, slutter Kasper Klarskov.