Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Hærstaben
Forsvaret
26. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Jægerkorpset skal lære fra sig 
AALBORG, Jægerkorpset: Ny dansk opgave i Afghanistan vil lægge beslag på dansk ekspertviden gennem et par år – Jægerkorpset holdt udsendelsesparade i dag
18-01-2012 - kl. 18:55
Den kommende danske indsats i Helmand-provinsen vil bære præg af mindre regulær kampindsats og mere mentorering for de afghanske sikkerhedsstyrker. Det kommer også til at gælde for de danske specialoperationsstyrker fra Jægerkorpset, der i dag holdt udsendelsesparade på Flyvestation Aalborg, før korpset over en cirka toårig periode vil være involveret i en uddannelsesopgave, der både er kompleks og krævende. En opgave som løses af Jægerkorpset støttet af Frømandskorpset.

Chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Agner Rokos (forrest), inspicerede sammen med chefen for Jæøgerkorpset, obers

Chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Agner Rokos (forrest), inspicerede sammen med chefen for Jæøgerkorpset, oberstløjtnant Claus A. Wammen, det første hold, der skal på uddannelsesopgave i Helmand. (Fotos: Flyvevåbnets Fototjeneste, Aalborg).


- Jægerkorpset er godt forberedt til denne opgave. De meldinger, jeg har fået, fortæller, at I er klar til at tage af sted, sagde chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Agner Rokos i sin tale.

- Opgaven med militær rådgivning er helt central, sagde generalen videre. Vi skal gøre vores yderste for at støtte de afghanske sikkerhedsstyrker, for vejen ud af Afghanistan ligger i, at de selv kan varetage sikkerheden.

Derfor er opgaven vigtig for Afghanistan… og vigtig for Danmark.

Generalmajor Agner Rokos betonede, at det var en central og vigtig rolle, Jægerkorpset skulle spille i Helmand. Vejen ud af Afgh

Generalmajor Agner Rokos betonede, at det var en central og vigtig rolle, Jægerkorpset skulle spille i Helmand. Vejen ud af Afghanistan for Danmark ligge i, at afghanerne kan klare sig selv.


- Det bliver en kæmpe udfordring, og opgaven er af en anden karakter end noget, vi tidligere har haft ansvaret for. Men I er hærens elite, så forventningerne til jer er tilsvarende store. Jeg er sikker på, at I vil løse opgaven på samme professionelle vis, som ved de tidligere udsendelser.

Jægerkorpset har tidligere været udsendt til Afghanistan, og med denne opgave kommer korpset hele paletten af specialoperationsopgaver – specielle rekognosceringspatruljer, direkte kampindsættelse og nu militær rådgivning.

Bred opbakning
Medlem af Forsvarsudvalget, socialdemokraten Bjarne Laustsen, betonede i sin afskedstale, at der i forbindelse med det nye regeringsgrundlag skal være to tredjedeles flertal i Folketinget for at sende danske soldater ud i verden.

- Vi skylder jer ganske enkelt, at I har den bredest mulige opbakning, sagde Bjarne Laustsen.

Medlem af Forsvarsudvalget, Bjarne Laustsen (S), ønskede de danske jægere held og lykke med deres opgave i Afghanistan.

Medlem af Forsvarsudvalget, Bjarne Laustsen (S), ønskede de danske jægere held og lykke med deres opgave i Afghanistan.


Det er blevet en tradition, at Forsvarsudvalget sender en repræsentant, når danske soldater sendes ud, og således også i dag i Jægergården.

- Når vi på denne måde møder op for at takke jer og jeres familier for det bidrag, I hver især yder som menneske og som jægere, er det fordi, vi som politikere træffer beslutninger om jeres udsendelse, og på denne måde vil vi gerne vise, at vi står bag jer og er parate til at bakke jer op indenfor de gældende mandater.

- Denne gang handler det ikke kun om selv at være indsat i patruljer bag fjendtlige linjer. Nu skal I som jægere gøre det, som Jægerkorpset har udført i snart 50 år her i Danmark. I skal give jeres viden og knowhow videre til særligt udvalgte sikkerhedsstyrker.

- Jeres kommende indsats er ufattelig vigtig. De specialstyrker indenfor for blandt andet politiet, som I skal uddanne, får jo ansvaret for at være med til at udvikle Afghanistan til et mere sikkert og frit land.
 
- Måske opnår afghanerne ikke et demokrati som vores, men kan de lære at leve i mere fordragelighed uden for megen vold og korruption, undertrykkelse af kvinder og få udbygget de mange skoler, vi har dannet grundlag for, vil vi være nået langt, når vi trækker os langsomt ud gennem de næste år.

- Pas på jer selv derude – pas på hinanden. Jeg ønsker jer alle held og lykke, sluttede Bjarne Laustsen.