Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Jydske Dragonregiment
Forsvarets logo
08. august 2020

Globalnavigation

clear
II PNINFBTN JDR

Indholdsområde

 
II Panserinfanteribataljon Jydske Dragonregiment 

II JDR   

StabskmpVikingRuder 4

 

 

                    ”II JDR er det naturlige valg til nationens indsættelse af de bedst uddannede infanterister i det fulde opgavespektrum, principielt et hvilket som helst sted i verden”

Bataljonen har en lang historie bag sig, der kan føres helt tilbage til Motorbataljonen, som blev oprettet i forbindelse med regimentets flytning fra Randers til Holstebro i 1953. I en lang periode var bataljonen benævnt ”II Panserbataljon” og var således op gennem 90’erne organiseret med både stabseskadron, kampvognseskadroner og infanterikompagnier.

 

I 1996 nedlagdes bataljonen som aktiv Panserbataljon, idet bataljonsstaben fortsat var stående en årrække mere, for så den 1. februar 2011 at genopstå i en ny, forbedret, slankere, og mere agil Panserinfanteribataljon.

 

Siden genoprettelsen har bataljonen dannet grundstammen for to danske kontingenter som har været indsat i Afghanistan og Irak i rammen af hhv. International Security and Assistance Force (ISAF) og Operation Inherent Resolve (OIR), samt udsendt substantielle bidrag til Resolute Support missionen (RS) i Afghanistan og Kosovo Force (KFOR).

 

Derudover har bataljonen senest opstillet bataljonskampgrupper til Natos beredskaber, herunder Nato Responce Force (NRF) og Initial Follow-on Forces Group, (IFFG), samt et britisk sikkerhedsinitiativ ved navn Joint Expeditionary Force JEF. Desuden løser bataljonen nationale opgaver, herunder særlig hjælp til Politiet.

 

Vi er dragoner og lever op til dragonens karakteristika om høj hastighed i tanke og handling. Vi løser opgaverne med de rådige midler og fleksibilitet, initiativ, handlekraft og loyalitet er værdier, som jeg vægter højt i bataljonen. Vi gør en ære ud af at være et attraktivt tjenestested og en relevant komponent i Hærens og Forsvarets militære værktøjskasse.

 

 

- PARA BELLUM -