Spring til indhold Spring til søgning på Forsvaret.dk Spring til højrebar
Værnsfælles Forsvarskommando - Marinestaben
Forsvarets mærke
26. september 2017

Globalnavigation

clear

Indholdsområde

 
Frømændene redder gidsler i landoperation. 
Frømandskorpset sidste operation blev en kompleks og meget omfangsrig operation, der foruden Frømandskorpset involverede specialstyrker fra Tyskland, Belgien og Norge samt Let Opklaring fra Gardehusarregimentet.
03-10-2014 - kl. 07:42
indsatslederTekst og foto: Thomas H. Reimann, presseofficer.

En større samling af terrorister var samlet i en nedlagt offentlig bygning i Hundige. I planlægningen af operationen dagen i forvejen, var Frømandskorpset nået frem til, at en indsættelse med helikopter vil være ideelt i forhold til overraskelsesmomentet under operationen. Men vejret i Hundige artede sig ikke til brugen af helikopter og derfor skulle operationen køres fra Korsør til Hundige.

Transporten foregik med bevæbnet ekskorte fra Let Opklaring, som kommer fra Gardehusarregimentet. Konvojen kørte til nogle ventepositioner i kort afstand fra målet og holdt sig derefter klar til at rykke ind på området.

Pludselig sker der noget i området omkring det kommende mål i Hundige. Der er nu bragt gidsler til området og specialstyrkerne sættes ind for at befri dem. Målet er dog en kompleks bygning og med god støtte fra Let Opklaring sættes en perimeter op, som sikrer specialstyrkerne arbejdsro.
Operationen ved bygningen bliver en voldsom affære, hvor de voldsomme dele af kampene tager under 20 minutter. Under det succesfulde redningsforsøg af gidslerne, dræbes 12 terrorister og en bliver såret, mens der tilfangetages 12 yderligere terrorister, her i blandt  flere højtstående ledere.  Foruden flere våben findes kontanter og stoffer på området.

Eagle fra Bornholm

”Selvom Frømandskorpset er en maritim specialstyrke, så skal vi kunne løse opgaver på land, hvilket vi fik afprøvet i nat, men også gennem de sidste to uger på Øvelse Night Hawk” fortæller kommandørkaptajn Stefan Neubauer Andersen, der er chef for Frømandskorpset.

”Fokus på denne øvelse har været samarbejdet med andre nationer samt samarbejdet med Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet, som har givet os god læring i brugen af hinandens resourcer” understreger Stefan Neubauer Andersen om øvelsens formål.


Øverste foto til højre: Indsatsleder (Ground Force Commander) kommer med de sidste detaljer umiddelbart inden konvojen kører fra Korsør.

Nederste foto til venster: Inden og under indsættelsen af Frømandskorpset i nattens operation, fungerede Let Opklaring fra Gardehusarregimentet som støtte for operationen, hvilket skete på god og professionel måde.